Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Σαγανάκι με χταπόδι κονσέρβας και φέτα
Σαγανάκι με χταπόδι κονσέρβας και φέτα thumbnail

Σαγανάκι με χταπόδι κονσέρβας και φέτα








Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά


Υλικά

-1 κονσέρβα χταπόδι
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 καρότο ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
-1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-½ φλιτζάνι νερό
-100 γρ. φέτα
-αλάτι, πιπέρι




 

Eκτέλεση


Σουρώνουμε το χταπόδι και κρατάμε τα υγρά του. Σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε, προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει στο τηγάνι περίπου μισό φλιτζάνι σάλτσα. Mοιράζουμε το χταπόδι σε 4 σαγανάκια, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε λίγη από τη φέτα τριμμένη και 1/4 από τη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.


 


 


http://www.thecookbook.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X