Έκθεση State Department για Χρυσή Αυγή

Για ενέργειες εναντίον μουσουλμάνων στη Θράκη και μεταναστών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας κάνει λόγο αμερικανική έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Οι συγγραφείς της έκθεσης αναφέρονται στην Χρυσή Αυγή η οποία με την στάση της -όπως αναφέρεται- δίνει ευκαιρία για κατασυκοφάντηση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση διακρίνεται για αντισημιτική δράση και στάση όπως και για επιθέσεις που έχουν στόχο μετανάστες, ιδιαίτερα όσων έχουν μουσουλμανικό θρήσκευμα.

Στην έκθεση σύμφωνα με το mega, τονίζεται ότι ο αντισημιτισμός έχει σημειώσει αύξηση μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Λέγεται ότι καταγράφονται επιθέσεις και μέσα από το εκφραστικό όργανο της φασιστικής οργάνωσης εναντίον του προέδρου του American Jewish Committee. Πρόκειται για την οργάνωση που προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον.

Γράφει επίσης η έκθεση ότι η οργάνωση Ορδοδόξων Ιερέων δεν έχει τοποθετηθεί για την Χρυσή Αυγή και την στάση της ενώ ο πρόεδρος της οργάνωσης, ιερέας Ευστράτιος Κολλάς, έγραψε στην εισαγωγή στο βιβλίο “Το Πρωτόκολλο των Πατρών του Σιωνισμού” που φαίνεται ότι είναι έντονα αντισημιτικό.

Καταγράφει τους βανδαλισμούς στα εβραϊκά νεκροταφεία των Ιωαννίνων και της Δράμας όπως και όλων των τραπεζών στην Χαλκίδα και επισημαίνει ότι η αστυνομία ερεύνησε όλα τα περιστατικά αλλά δεν μπόρεσε να ανακαλύψει τους δράστες.

Τέλος, στην έκθεση την οποία παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, αναφέρεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με Έλληνες ομολόγους τους και ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με ισχυρό τρόπο εναντίον της Χρυσής Αυγής και των αντισημιτικών πράξεών της.

Σχετικά άρθρα