Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ισραήλ: Αναπόφευκτη η μετακίνηση των εποίκων
Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, το κεντρώο κόμμα του οποίου είναι το δεύτερο σε ισχύ στην κυβέρνηση, ανέφερε χθες ότι τάσσεται υπέρ της μετακίνησης χιλιάδων εποίκων από κατεχόμενα εδάφη στην Δυτική Όχθη σε περίπτωση σύναψης μιας νέα συμφωνίας ειρήνης με τους Παλαιστίνιους. Ωστόσο, απηχώντας τις θέσεις του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Λαπίντ δήλωσε πως το Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο μεγάλων εποικισμών στην Δυτική Όχθη όταν οροθετηθούν τα οριστικά σύνορα, έξι δεκαετίες αφότου ανέκυψε το Μεσανατολικό. "Είναι σπαρακτικό. Θα πρέπει να διώξουμε δεκάδες χιλιάδες (Εβραίους εποίκους) όχι απλά από τα σπίτια τους, αλλά από τα όνειρά τους

Ισραήλ: Αναπόφευκτη η μετακίνηση των εποίκων

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, το κεντρώο κόμμα του οποίου είναι το δεύτερο σε ισχύ στην κυβέρνηση, ανέφερε χθες ότι τάσσεται υπέρ της μετακίνησης χιλιάδων εποίκων από κατεχόμενα εδάφη στην Δυτική Όχθη σε περίπτωση σύναψης μιας νέα συμφωνίας ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.

Ωστόσο, απηχώντας τις θέσεις του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Λαπίντ δήλωσε πως το Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο μεγάλων εποικισμών στην Δυτική Όχθη όταν οροθετηθούν τα οριστικά σύνορα, έξι δεκαετίες αφότου ανέκυψε το Μεσανατολικό.

«Είναι σπαρακτικό. Θα πρέπει να διώξουμε δεκάδες χιλιάδες (Εβραίους εποίκους) όχι απλά από τα σπίτια τους, αλλά από τα όνειρά τους

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X