Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Νόμιμο και ηθικό το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ"
"Νόμιμο και ηθικό το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ" thumbnail

"Νόμιμο και ηθικό το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ"

Και νόμιμο και ηθικό είναι το δάνειο που έλαβε το 2002 από την Εθνική Τράπεζα ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 27 εκατ. ευρώ, εξυπηρετείται κανονικά, έχει αποπληρωθεί ήδη κατά 71% και σήμερα οι συνολικές δανειακές του οφειλές είναι στα 7,950 εκατ. ευρώ. Αυτό δήλωσε ο Μίμης Δαριώτης, υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων των τραπεζών σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.


Όπως ανέφερε ο κ. Δαριώτης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δάνειο αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα, έχει πληρώσει όλους τους τόκους έως το 2016, ενώ το υπόλοιπο της οφειλής του εξυπηρετείται κανονικά και σε ό,τι αφορά τους τόκους και σε μεγάλο βαθμό και το κεφάλαιο.


Ενημέρωσε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο του 2014, το κόμμα ζήτησε και πήρε ένα επιπλέον δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με εγγύηση την κρατική χρηματοδότησή του έως το 2018, ενώ διέψευσε ότι έγινε διπλή εκχώρησή της.


Η κατάθεση του κ. Δαριώτη στην Εξεταστική, συνεχίζεται.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X