Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ιράκ: Στα πρόθυρα εμφύλιου πολέμου
Τουλάχιστον 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις αυτοκτονίας οι οποίες είχαν στόχο κυρίως σιίτες σε όλο το Ιράκ, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές. Μαζί με τα χθεσινά θύματα, ο αριθμός των νεκρών από τις διαδογματικές συγκρούσεις την τελευταία εβδομάδα ξεπερνά τους 200. Η ένταση μεταξύ των σιιτών και της μειονότητας των σουνιτών έχει φτάσει σε σημείο που πολλοί φοβούνται ότι δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις χθεσινές επιθέσεις. Στο Ιράκ δρουν πολλές ισλαμιστικές σουνιτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα και στο παρελθόν έχει βάλει στο στόχαστρό του τους σιίτες. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μία από τις δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων που σημειώθηκαν στη Βασόρα, 420 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης. "Είχα υπηρεσία όταν μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή

Ιράκ: Στα πρόθυρα εμφύλιου πολέμου

Τουλάχιστον 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις αυτοκτονίας οι οποίες είχαν στόχο κυρίως σιίτες σε όλο το Ιράκ, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Μαζί με τα χθεσινά θύματα, ο αριθμός των νεκρών από τις διαδογματικές συγκρούσεις την τελευταία εβδομάδα ξεπερνά τους 200. Η ένταση μεταξύ των σιιτών και της μειονότητας των σουνιτών έχει φτάσει σε σημείο που πολλοί φοβούνται ότι δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις χθεσινές επιθέσεις. Στο Ιράκ δρουν πολλές ισλαμιστικές σουνιτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα και στο παρελθόν έχει βάλει στο στόχαστρό του τους σιίτες.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μία από τις δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων που σημειώθηκαν στη Βασόρα, 420 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης. «Είχα υπηρεσία όταν μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X