Αρχική / More / Life stories / Γιώργος Καμίνης: ο έρωτας με τη Ντία, η οικογένειά του και γιατί προτάθηκε για "Δήμαρχος του Κόσμου"
Γιώργος Καμίνης: ο έρωτας με τη Ντία, η οικογένειά του και γιατί προτάθηκε για "Δήμαρχος του Κόσμου" thumbnail

Γιώργος Καμίνης: ο έρωτας με τη Ντία, η οικογένειά του και γιατί προτάθηκε για "Δήμαρχος του Κόσμου"

 


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει προκριθεί στην τελική λίστα των υποψηφίων δημάρχων που διεκδικούν τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016».


Αποτέλεσμα εικόνας για καμινης φωτογραφίες παιδική ηλικία


Το City Major Foundation προβαίνει κάθε δυο χρόνια σε διαδικτυακή επιλογή του καλύτερου δημάρχου του κόσμου σε θέματα διαχείρισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το φετινό θέμα της ψηφοφορίας είναι το προσφυγικό, γι αυτό και οι υποψήφιοι δήμαρχοι προέρχονταν από πόλεις του κόσμου που είχαν υποδεχθεί πρόσφυγες. Στη λίστα των προκριθέντων, εκτός από το δήμαρχο Αθηναίων, βρίσκεται και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ενώ ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, αρχικά υποψήφιος, δεν κατάφερε να προκριθεί στη 15άδα. 


Ποίος είναι ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης;


Τα πρώτα χρόνια


Ο Γιώργος Καμίνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του κατάγεται από τη Χίο και η μητέρα του από τα Ψαρά. Έμεινε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη μέχρι την ηλικία των πέντε ετών. Στη συνέχεια, μετακόμισαν μόνιμα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Σώστη. Τα καλοκαίρια του τα περνούσε στη Χίο και διατηρεί μεγάλη αγάπη για το νησί του πατέρα του.  


 


Το Σεπτέμβριο του 1967, ενώ βρίσκονταν στη Χίο για διακοπές, ο πατέρας του πέθανε από έφραγμα ξαφνικά. Από τότε δεν ξαναπήγαν στο νησί οικογενειακά. Ο ίδιος όμως επέστρεψε ως φοιτητής πια ενώ συχνά πυκνά το επισκέπτεται, αν και το πατρικό του σπίτι έχει πουληθεί σε έναν Ελληνοαμερικανό.  


Σπουδές και έρευνα σε Αθήνα, Παρίσι, Μαδρίτη και Χαϊδελβέργη


Αποτέλεσμα εικόνας για καμίνης παρίσι


Ο Γιώργος Καμίνης μιλά άπταιστα τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Αφού ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Απρίλιο του 1980, πήγε στη Γαλλία για μεταπτυχιακές σπουδές. Το 1982 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα Diplôme d´études approfondies (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Université de Paris II. Τον Ιούνιο του 1989 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του (Doctorat d´Etat en Droit) στο Πανεπιστήμιο Paris I, με θέμα τις συνταγματικές όψεις της μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ισπανία (“La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne”). Για τους στόχους της διδακτόρικής του έρευνας, ο Γιώργος Καμίνης έζησε για δυο χρόνια στη Μαδρίτη (1984-1986). 


Παραλλήλως, το 1982 εκλέχθηκα επιστημονικός συνεργάτης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από εισήγηση του Αριστόβουλου Μάνεση.


Σχεδόν αμέσως αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του Δίπλωμα, εκλεχθηκε λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιούνιο του 1998 επίκουρος καθηγητής.


Αποτέλεσμα εικόνας για καμίνης καθηγητης


Το 1993 εργάστηκε για ένα χρόνο στη Χαϊδελβέργη στο βιβλίο του "Παράνομα αποδεικτικά μέσα και συνταγματική κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων".


Ο Συνήγορος του Πολίτη και ο έρωτάς του για τη Ντία


Αποτέλεσμα εικόνας για συνηγοροσ του πολιτη καμινης


"Ηταν μια επιστημονική,υπηρεσιακή γνωριμία που κατέληξε σε σφοδρότατο έρωτα και εν συνεχεία σε γάμο» βεβαιώνουν οι συνεργάτες του"


Ο Γιώργος Καμίνης  εξελέγη ομόφωνα το Μάιο του 2003 Συνήγορος του Πολίτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως Συνήγορος του Πολίτη. Η θητεία του ανανεώθηκε τον Φεβρουάριο 2008.


Τον Δεκέμβριο του 2008 ο κ. Καμίνης εκλέχθηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen) Τον Ιούνιο του 2009 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη (International Ombudsman Institute).


εκεί στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας δυο ακαδημαικών που μοιράζονταν παρόμοια ενδιαφέροντα. Έτσι γνώρισε τη νυν σύζυγό του, τη Ντία Αναγνώστου, η οποία το 2003 ανέλαβε ανέλαβε καθήκοντα για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη. Επειτα από λίγο καιρό παντρεύτηκαν. 
Η δημαρχία


Αποτέλεσμα εικόνας για καμίνης καθηγητης


Τον Αύγουστο του 2010 ανακοίνωσε την παραίτησή του από Συνήγορος του πολίτη για να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γεωργίου Καμίνη για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, ύστερα από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς.  Στήριξη προσέφεραν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Πορτοκαλί (Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία). Στις 14 Νοεμβρίου 2010 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων, ενώ επανεξελέγη και στις εκλογές του 2014. 
Οικογένεια 


 Ο Γιώργος Καμίνης και η Ντία Αναγνώστου έχουν αποκτήσει δυο κόρες τη Μαρκέλα-Κατερίνα και την Αγγελική. 


Αδαμαντία (Ντία) Αναγνώστου  Η πολιτική φθείρει αλλά και… παχαίνει


Η Ντία Αναγνώστου, λέκτορας στο Παντεπιστήμιο Μακεδονίας από το 2005, λέει ότι δεν θελει να έχει σχέση με την πολιτική, αλλά ούτε και με τη δημοσιότητα. Δηλώνει αφοσιωμένη  στις δύο κόρες της, την Κατερίνα Μαρκέλα, 10 ετών, και  Αγγελική 6,5 ετών, και στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Ως πρώτη κυρία της Αθήνας η κυρία Αναγνώστου θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί το πρωτόκολλο, δηλαδή να συνοδεύει τον σύζυγό της σε εκδηλώσεις, ταξίδια, σε συναντήσεις με διάφορες προσωπικότητες. Πώς θα τα καταφέρει όλα αυτά τη στιγμή που δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική; «Οταν θα βρίσκεται εδώ, θα ακολουθεί το πρωτόκολλο,τι άλλο να κάνει;» λέει με χιούμορ ο σύζυγός της, ο οποίος ωστόσο σημειώνει ότι μπορεί να μην ασχολείται με την πολιτική αλλά πολλές φορές στο παρελθόν είχαν συζητήσει για την Αθήνα και τα προβλήματά της. Η ίδια είναι και φανατική ποδηλάτισσα, όταν βεβαίως βρίσκει καιρό από τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. 


Καμίνης  


Οι απόψεις του για τα θεία


Όταν τίθεται η ερώτηση για το Θεό ο Γιώργος Καμίνης απαντά απόλυτα ότι δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι έιναι άθεος. "Έχω δηλώσει σκεπτικιστής", αναφέρει. Παράλληλα έχει δηλώσει ότι σέβεται βαθύτατα τους ανθρώπους που είναι πιστοί αλλά πραγματικοί πιστοί, όχι φαρισαίοι.


Αποτέλεσμα εικόνας για καμίνης θρησκεια


Πώς να στηρίξετε την υποψηφιότητα του Καμίνη


Αποτέλεσμα εικόνας για καμίνης παρίσι


 


Στην τελική ετυμηγορία για την επιλογή του Δημαρχου του κόσμου μπορούν να συμμετέχουν και οι πολίτες, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Δεκεμβρίου.


 


Πληροφορίες για τη διαδικτυακή ψηφοφορία μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην ακόλουθη διεύθυνση:


 


 http://www.worldmayor.com/contest_2016/world-mayor-shortlist-2016.html.


 


Προκειμένου να δηλωθεί η προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο, πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με σύντομη αιτιολόγηση της ψήφου, βάζοντας ως πρόθεμα το όνομα της πόλης και στη συνέχεια γράφοντας @worldmayor.com.


 


Για παράδειγμα, όσοι επιλέγουν τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στέλνουν e-mail στο athens@worldmayor.com, γράφοντας στο θέμα του email «Athens Kaminis» και προσθέτοντας έναν μικρό σχολιασμό δικαιολόγησης της επιλογής τους.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X