Νουντλς με miso

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>400 γρ. αποξηραμένα νουντλς ουντόν (ή φρέσκα σε πακετάκια σε κενό αέρος) ή άλλα της αρεσκείας μας *</li>
<li>1,8 λίτρα dashi ή άλλος ζωμός που έχουμε διαθέσιμο</li>
<li>175 ml miso (πάστα από φασόλια σόγιας που έχει «ζυμωθεί» με την προσθήκη ενός είδους μύκητα) κόκκινο ή όποιο άλλο βρούμε (υπάρχουν διάφορα είδη με ελαφρά διαφορετική γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο βρούμε) *</li>
<li>125 ml μίριν *</li>
<li>250 γρ. χοιρινή σπάλα, σε πολύ λεπτές φέτες (0,5 εκ.)</li>
<li>120 γρ. φύλλα κινέζικου λάχανου, κομμένα σε καρέ 2 εκ.</li>
<li>120 γρ. μανιτάρια σιτάκε (σε ορισμένα «γκουρμέ» μανάβικα) ή πορτομπέλο σε φέτες</li>
<li>200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες</li>
<li>4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 5 εκ.</li>
<li>4 αυγά</li>
</ul>
<p> </p>
<p> *σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα </p>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Προετοιμάζουμε τα ουντόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.</p>
<p> </p>
<p>Χτυπάμε στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ (σε δόσεις, αν χρειαστεί) το dashi, το miso και το μίριν. Τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάζουμε μια κατσαρόλα άδεια σε δυνατή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, την αποσύρουμε. Βάζουμε τα νουντλς στον πάτο της καυτής κατσαρόλας.</p>
<p> </p>
<p>Βάζουμε από πάνω το χοιρινό, το κινέζικο λάχανο, τα σιτάκε, τα λευκά μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε στην καυτή κατσαρόλα και το μείγμα με το dashi.</p>
<p> </p>
<p>Σκεπάζουμε την καυτή κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, σπάμε τα αυγά μέσα στο φαγητό, προσέχοντας να μη διαλυθεί ο κρόκος. Σκεπάζουμε πάλι και ποσάρουμε τα αυγά, σιγοβράζοντας για 3 ακόμη λεπτά.</p>
<p> </p>
<p>Σερβίρουμε αμέσως.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα