Αρχική / Παιδί / Όταν ένα παιδί απογοητεύεται από τις επιδόσεις στο σχολείο
 Όταν ένα παιδί απογοητεύεται από τις επιδόσεις στο σχολείο  thumbnail

Eλένη, μαθήτρια

Όταν ένα παιδί απογοητεύεται από τις επιδόσεις στο σχολείο

Γεια σας Το  Θέμα μου είναι ότι παρόλο  που αντικειμενικά  είμαι καλή  μαθήτρια  Δεν τα πάω καλά στα γραπτά Μου ενώ καταλαβαίνω  και δεν βρίσκω  τρομερές  δυσκολίες  στα μαθήματα.  Μετά από τόσες  ήττες  πλέον  Δεν θέλω να διαβάζω  Για κανέναν  απολύτως λόγο δεν θέλω να τα παρατήσω  Τι να κανω


Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Με ποιο τρόπο βλέπετε την αντικειμενικότητα; Για τους καθηγητές η αντικειμενικότητα είναι και τα γραπτά. Φαίνεται λοιπόν ότι εφόσον για σας υπάρχει κάποιο άλλο κριτήριο μετράτε κάπως αλλιώς το πόσο καλή μαθήτρια είστε. Οπότε δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους καθηγητές σας, ούτε αυτοί με σας. Αυτή η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να είναι πολύ ψυχοφθόρα πολλές φορές και να μας κάνει να θέλουμε να τα παρατήσουμε, γιατί έτσι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ψάξουμε στη συνέχεια για κάποιο περιβάλλον που μας δείχνει κατανόηση. Σας προτείνω πριν ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας να κάνετε μια προσπάθεια να εξηγήσετε στον εαυτό σας ποιο είναι το κριτήριο του καλού μαθητή. Είναι αυτός που θα περάσει στη σχολή που θέλει; Είναι αυτός που τον σηκώνουν συνέχεια οι καθηγητές; Είναι αυτός που τον αγαπάνε οι συμμαθητές του; Προσπαθήστε επίσης να δείτε τί θεωρούν οι άλλοι μαθητές καλό μαθητή και μετά οι καθηγητές. Έτσι θα έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τί συμβαίνει περίπου και θα μπορείτε να αποφασίσετε καλύτερα αν θέλετε να συνεχίσετε ή όχι.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X