Πρεμιέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άρχισαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψήφιους των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, (ΕΠΑΛ), Ομάδα Α΄.

Ένα ακόμη θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας, επέλεξαν οι εξεταστές για να αναπτύξουν οι υποψήφιοι στην έκθεση, που περιλαμβάνεται στο διαγώνισμα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Και το θέμα αυτό ήταν η διαφήμιση, τα αρνητικά, τα θετικά, οι επιρροές της στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου κλπ.

Σήμερα όμως άρχισαν και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου, που θα διαρκέσουν ως τις 14 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές εξετάσεων των μαθητών γυμνασίου, θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Σήμερα, όμως, άρχισαν και οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης του Λυκείου και οι απολυτήριες για τους μαθητές της Γ΄τάξης Λυκείου, για όσους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία όμως των μαθητών της Γ΄λυκείου που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτές συνεχίζονται αύριο Τετάρτη με τα μαθήματα Νεοελληνική Λογοτεχνία για τους υποψήφιους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Φυσική για τους υποψήφιους της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Να σημειωθεί ότι οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, αρχίζουν επίσης σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα