Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν πρώτοι την πόρτα της εξόδου

Στη σκιά των απολύσεων θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το Δημόσιο με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους να βλέπουν τις… καρέκλες τους να τρίζουν και να κινδυνεύουν να βρεθούν ενώπιον της οριστικής απομάκρυνσης από τους φορείς τους οποίους υπηρετούν. Στόχος είναι να επιτευχθούν οι αριθμητικές δεσμεύσεις έναντι της τρόικας, οι οποίες προβλέπουν 4.000 απολύσεις ως το τέλος του έτους και υπαγωγή σε διαθεσιμότητα άλλων 25.000 υπαλλήλων κατά το ίδιο διάστημα.

Τις δεξαμενές των υπό απόλυση ή διαθεσιμότητα υπαλλήλων επιχειρεί να οριστικοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, το οποίο περιλαμβάνει τα νέα οργανογράμματα-είναι ήδη έτοιμα για τα υπουργεία και οδηγούν σε μείωση κατά μέσον όρο 50% των δομών-, τη διαδικασία στοχοθεσίας και αξιολόγησης για όλες τις υπηρεσίες, καθώς και την επιτάχυνση των πειθαρχικών υποθέσεων που συνδέονται με επίορκους, αδικαιολογήτως απόντες και με πλαστά δικαιλογητικά εργαζόμενους.

Αγκάθι εξακολουθεί ν’ αποτελεί ο προσδιορισμός των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), τα οποία όταν καταργηθούν θα οδηγηθούν στην αυτόματη λύση της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Η δυστοκία εστιάζεται, όπως γράφουν “Τα Νέα

Σχετικά άρθρα