Αρχική / Για το παιδί / Τα χαρακτηριστικά ενός πολύ ευαίσθητου παιδιού
Τα χαρακτηριστικά ενός πολύ ευαίσθητου παιδιού thumbnail

Mαρία, αναγνώστριά μας

Τα χαρακτηριστικά ενός πολύ ευαίσθητου παιδιού

Καλησπέραη κόρη μου 3 ετων ήταν πάντα ένα συναισθηματικό παιδι Τις τελευταίες μέρες οπότε γίνεται από τους γονείς κάποια παρατήρηση με ήρεμο τρόπο όταν κάτι πχ είναι επικυνδινο αρχίζει και να κλαίει με παράπονο και να λέει εγώ σας αγαπάω  εσείς δεν με αγαπατεκαι ότι θα φύγει στην έρημο και θα βρει άλλους γονείςαυτο μας στεναχωρεί πολύ γιατί να αισθάνεται ετσιΕπίσης θέλει έντονα και σχεδόν συνέχεια να ανταλλάσουμε ρόλους να είμαι εγώ ή Μ και αυτή η μαμα όπου εκεί κάποιες φορές μιμηται την συμπεριφορά μου  Να κλείσω λέγοντάς πως θηλασε 2 χρόνια με φυσιολογικό αποθηλασμο και δεν έχω άλλο παιδακι Σας ευχαριστώ πολυ


Αγαπητή αναγνώστρια,


Αυτό που αντιμετωπίζετε με την κόρη σας αυτή τη στιγμή δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Βρίσκεται  σε μία αναπτυξιακή φάση όπου συνειδητοποιεί ότι ο μπαμπάς και η μαμά έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, σχέση ζευγαριού, στην οποία η ίδια δεν συμμετέχει. Αυτό την κάνει να νοιώθει απ' έξω, μόνη, παραμελημένη και χωρίς την αγάπη των γονιών. Βέβαια αυτά τα συναισθήματα με τους μήνες σιγά σιγά περιμένουμε να υποχωρήσουν, και να αποδεχτεί την ιδιαίτερη σχέση των γονιών. Σε αυτό όμως πρέπει να τη διευκολύνετε και οι γονείς με τη στάση σας. Μην εκνευρίζεστε με τη γκρίνια της, να είστε τρυφεροί μαζί της αλλά ταυτόχρονα να είστε ανυποχώρητοι στις τάσεις της να μπεί ανάμεσά σας. Δηλαδή όχι στο κρεβάτι η στο δωμάτιο των γονιών για ύπνο, αλλά και όταν έρχεται στο δωμάτιο σας με υπομονή να τη γυρίζετε στο δικό της ακόμα και αν χρειαστεί να παραμείνετε εκεί μέχρι να αποκοιμηθεί. Επίσης εξ ίσου σημαντικές είναι και οι συνήθειες της τουαλέτας και γενικά της φροντίδας του σώματος. Σε αυτές είναι καλό να μη συμμετέχει ο μπαμπάς, αλλά η μαμά να φροντίζει για αυτά και κυρίως για εκείνα που  είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να κάνει μόνη της η κόρη σας. Η πόρτα της τουαλέτας να είναι κλειστή και να δίνεται η αίσθηση της ιδιοτικότητας στις διαδικασίες της φροντίδας του σώματος και τις λειτουργίες του.


Αν περνώντας οι μήνες τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να καλυτερέψουν τότε πιθανόν να χρειαστεί και πιο λεπτομερής συμβουλευτική από κάποιον ειδικό.


 


Ο Παιδοψυχίατρος


Συνεργάτης του boro

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X