Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εντός της εβδομάδας τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ
Εντός της εβδομάδας τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ thumbnail

Εντός της εβδομάδας τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ

Την πεποίθηση ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αλλά όχι τις δύο πρώτες ημέρες της, όπως είχε αρχικά θεωρήσει, θα καταβληθούν οι δύο οφειλόμενοι μισθοί στους εργαζόμενους στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρός του, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία διευθέτησης των οφειλών λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, του δημοσίου προς τον Oργανισμό, κινείται ελαφρώς πιο αργά από τις αρχικές του εκτιμήσεις, αλλά «μέσα στο πλαίσιο των ορίων ανοχής των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ». Ανέφερε συγκεκριμένα: «εντός της εβδομάδας πιστεύω ότι θα λάβουμε την πρώτη δόση, ώστε να καταβάλουμε τους δύο μισθούς που χρωστάμε στους απασχολούμενους».


Όπως επισημαίνει, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση του ζητήματος έχει ήδη υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς. «Τώρα περιμένουμε να μας ενημερώσουν πότε και πώς θα μας καταβληθεί το ποσό. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και πιστεύω ότι δεν θα βρεθούμε προ αρνητικών εκπλήξεων.»


Κατά τον κ. Στεφανίδη, η συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλονίκης και του ίδιου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, οριστικοποιήθηκε για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 13.00.


«Είμαι αισιόδοξος ότι στη συνάντησή μας θα μπουν στέρεες βάσεις, προκειμένου να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, ώστε η επιχείρηση να λειτουργεί ομαλά» σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.


Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει εκπονήσει σχέδιο για τη λειτουργία του Οργανισμού, το οποίο μεταξύ άλλων αφορά επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων και αύξηση του κομίστρου από την 1η Ιανουαρίου του 2017.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X