Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / ΗΠΑ: Η φτώχεια «χτυπάει» τα προάστια
Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν μέσα στη φτώχεια στα αμερικανικά προάστια ξεπέρασε την τελευταία δεκαετία τον αριθμό των φτωχών που ζουν στις πόλεις, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα. Η αλλαγή αυτή αποτελεί πρόκληση για ορισμένες από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην καταπολέμηση της φτώχειας, οι οποίες είχαν συνήθως στόχο την φτώχεια στο πλαίσιο της αστικής χωροταξίας , επισημαίνεται το Ινστιτούτο Brookings. Ο αριθμός των φτωχών ανθρώπων ψπου ζουν στα προάστια αυξήθηκε κατά 64% από το 2000 ως το 2011, φτάνοντας τα 16,4 εκατομμύρια. Ο αριθμός των φτωχών που ζουν σε αστικά κέντρα αυξήθηκε κατά 29% στα 13,4 εκατομμύρια. "Παρά το γεγονός ότι η φτώχεια στις ΗΠΑ φέρνει ακόμα στο μυαλό εικόνες υποβαθμισμένων περιοχών μέσα σε μεγαλουπόλεις, η προαστιοποίηση της φτώχειας ξανασχεδίασε το σύγχρονο αμερικανικό τοπίο", επισημαίνουν οι ερευνητές Ελίζαμπεθ Νιμπόουν και Αλαν Μπίρουμπ. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΗΠΑ: Η φτώχεια «χτυπάει» τα προάστια

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν μέσα στη φτώχεια στα αμερικανικά προάστια ξεπέρασε την τελευταία δεκαετία τον αριθμό των φτωχών που ζουν στις πόλεις, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.

Η αλλαγή αυτή αποτελεί πρόκληση για ορισμένες από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην καταπολέμηση της φτώχειας, οι οποίες είχαν συνήθως στόχο την φτώχεια στο πλαίσιο της αστικής χωροταξίας , επισημαίνεται το Ινστιτούτο Brookings.

Ο αριθμός των φτωχών ανθρώπων ψπου ζουν στα προάστια αυξήθηκε κατά 64% από το 2000 ως το 2011, φτάνοντας τα 16,4 εκατομμύρια. Ο αριθμός των φτωχών που ζουν σε αστικά κέντρα αυξήθηκε κατά 29% στα 13,4 εκατομμύρια.

«Παρά το γεγονός ότι η φτώχεια στις ΗΠΑ φέρνει ακόμα στο μυαλό εικόνες υποβαθμισμένων περιοχών μέσα σε μεγαλουπόλεις, η προαστιοποίηση της φτώχειας ξανασχεδίασε το σύγχρονο αμερικανικό τοπίο», επισημαίνουν οι ερευνητές Ελίζαμπεθ Νιμπόουν και Αλαν Μπίρουμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X