Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Ράμα
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Ράμα  thumbnail

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Ράμα

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, μετά από αίτημα του τελευταίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτό τον στόχο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.


Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών. Τέλος, επεσήμανε ότι η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.   


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X