Νέος σχεδιασμός για το Honda SH150i

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΕΚΚΑ

Το καινούργιο μέλος στην οικογένεια των scooters είναι το Honda SH150i. Πρόκειται για μια εξελιγμένη κατασκευή, η οποία προτάσσει ως ισχυρά ατού τα εξής στοιχεία: εξ ολοκλήρου νέος σχεδιασμός, οικονομικός κινητήρας με ενσωματωμένο αυτόματο σβήσιμο στο ρελαντί (idling stop), τροχοί 16 ιντσών, επίπεδο πάτωμα και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για κράνος full face, στάνταρ ABS στις εκδόσεις που εισάγονται στην Ελλάδα. Οταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός της επόμενης γενιάς του SH150i, οι μηχανικοί της Honda είχαν να αντιμετωπίσουν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, το υφιστάμενο μοντέλο. Η συνταγή του ήταν τόσο δοκιμασμένη και τόσο επιτυχημένη που η βελτίωσή του συνιστούσε πραγματική πρόκληση. Επρεπε να είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο θα εξακολουθεί να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Atessa της Ιταλίας.

Καρδιά της νέας γενιάς του SH150i είναι ο καινούργιος κινητήρας eSP. Σχεδιασμένος εξαρχής με τεχνολογία χαμηλών εσωτερικών τριβών, με στάνταρ σύστημα αυτόματου σβησίματος, προσφέρει 17% χαμηλότερη κατανάλωση από το προηγούμενο μοντέλο. Ο ψεκασμός PGM-FI με νέα χαρτογράφηση και η βελτιωμένη καύση συνεπάγονται άφθονη ισχύ και ροπή σε πραγματικές συνθήκες, στο πλέον χρήσιμο φάσμα στροφών και στο κλείσιμο – άνοιγμα του γκαζιού της αστικής οδήγησης.

Το πλήρως επανασχεδιασμένο πλαίσιο -με τους χαρακτηριστικούς τροχούς 16 ιντσών- εξασφαλίζει βελτιωμένη αίσθηση και σταθερότητα στον δρόμο, ενώ το έξτρα ABS συνδυάζεται με το σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS στα φρένα. Στο σύνολό του το SH150i εισάγει 20 νέες πατέντες από τον κινητήρα μέχρι το πλαίσιο, γεγονός που από μόνο του δείχνει πόση μελέτη χρειάστηκε κατά τον σχεδιασμό του αλλά και πόσο σημαντικό θεωρείται αυτό το σκούτερ.

Η βασική έκδοση, με στάνταρ ABS, κοστίζει 3.690 ευρώ. Πληροφορίες στο επίσημο δίκτυο της Honda. Η Honda για μια ακόμη χρονιά είναι πρώτη σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά.

Σχετικά άρθρα