Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
Η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ  thumbnail

Η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε την κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χάλεϊ, η οποία τον είχε επικρίνει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και έχει μικρή εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.


Η επιλογή της Χάλεϊ ανακοινώθηκε σε μια δήλωση της ομάδας μεταβατικής διακυβέρνησης του Τραμπ.


Η Χάλεϊ ενημέρωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.


«Η κυβερνήτης Χάλει έχει αποδεδειγμένο ιστορικό ότι φέρνει τους ανθρώπους μαζί ανεξάρτητα από την προέλευσή τους ή την κομματική πρόσδεσή τους προκειμένου να προωθήσει κρίσιμες πολιτικές για την ευημερία της πολιτείας της και της χώρας μας», σημειώνεται στη δήλωση.


Η Χάλει, μια 44χρονη Ρεπουμπλικανή, είχε ασκήσει αυστηρή κριτική στον Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τη σκληρή ρητορική του απέναντι στους παράτυπους μετανάστες και για το ότι δεν είχε μιλήσει σθεναρά κατά των λευκών ρατσιστών.


Η επιλογή της Χάλει, οι γονείς της οποίας είναι Ινδοί μετανάστες και η ίδια αποτελεί μια δραστήρια φωνή υπέρ της ανεκτικότητας, μπορεί να έχει σκοπό να αντιπαρέλθει τις επικρίσεις που δέχεται ο Τραμπ για τα διχαστικά σχόλιά του για τους μετανάστες και τις μειονότητες, καθώς και για τις κατηγορίες για σεξισμό στη διάρκεια της εκστρατείας του για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις οποίες νίκησε τη Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον.


Η Χάλεϊ ηγήθηκε τον περασμένο χρόνο της προσπάθειας να απομακρυνθεί η σημαία της Συνομοσπονδίας από το κτίριο του Κοινοβουλίου της Νότιας Καρολίνας μετά τη δολοφονία εννέα μαύρων σε εκκλησία στο Τσάρλεστον. Τη σημαία μετέφεραν δυνάμεις της Συνομοσπονδίας των Νοτίων στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου των ΗΠΑ και θεωρείται ρατσιστικό έμβλημα.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X