Αρχική / Πολιτισμός / City life / Η τριλογία της Αγάπης (πρώτη παράσταση) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η τριλογία της Αγάπης (πρώτη παράσταση) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  thumbnail

Η τριλογία της Αγάπης (πρώτη παράσταση) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τρεις μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις με θέμα την Αγάπη και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Η «τριλογία της Αγάπης» θα αναζητήσει ως κεντρικό της άξονα το κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά.


Καλή αφήγηση ονομάζω, όχι μόνο, εκείνη που εστιάζει στην θετική πλευρά της ζωής, αλλά και εκείνη που αποπειράται να διακρίνει το καλό δίπλα ή μαζί με το κακό. Η καλή αφήγηση ανέχεται το κακό, αλλά όπως τα μάτια ενός παιδιού, διακρίνει και το καλό. Έτσι, στην ουσία γεννιέται μια ολιστική αφήγηση που αν δοκιμάσει να ξανά-αφηγηθεί τον άνθρωπο από την αρχή, μόνο καλή μπορεί να είναι. Χωρίς να εθελοτυφλεί στο κτήνος, ψεύτης, ζώον, δεν παραλείπει και την ποιητική, ανθρώπινή του διάσταση – τρυφερός, εξομολογητικός, πλησίον.


Ηλίας Κουνέλας


 


Οι τρεις παρεμβάσεις:


Η «τριλογία της Αγάπης», θα παρουσιαστεί σε τρεις ξεχωριστές μεταμεσονύχτιες εμπειρίες και σε τρεις πολύ ιδιαίτερες ημερομηνίες της ορθοδοξίας. Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί 25 προς 26/11/2016, δηλαδή την ημέρα του Αγίου Στυλιανού, προστάτη των βρεφών και των παιδιών. Η δεύτερη παράσταση στις 25 προς 26/2/2017 – Κυριακή της Συγγνώμης. Η τρίτη παράσταση θα δοθεί 25 προς 26/5/2017, από την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος.


 


Λίγα λόγια για την πρώτη παράσταση:


Η πρώτη μεταμεσονύχτια εμπειρία διαδραματίζεται στην κεντρική σκηνή του Δ.Θ.Π. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία καθήμενοι στη σκηνή να φανταστούν με πολύ απλά μέσα ένα βρέφος που αμέσως μετά την έλευση του από τη νύχτα της ανυπαρξίας σε ένα καινούριο σύμπαν, σχεδόν πριν το κλάμα της εξόδου του, κοιτάζει τη μητέρα του στα μάτια και τη ρωτά:


- μαμά, τι είναι ο άνθρωπος;


Η παράσταση που θα κινηθεί ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα και τον μαγικό ρεαλισμό, επιθυμεί να δημιουργήσει έναν ενδιάμεσο χώρο: τη φαντασία των θεατών και την παράδοξη σκέψη, ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα κι εκείνοι να είναι άνθρωποι.


 


Συντελεστές:


Σύλληψη – σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
Συμμετέχουν: Παναγιώτης Καμμένος, Χάρις Καρνέζη, Σοφία Κουνέλα, Κώστας Ξυκομηνός, Λουκία Πιστιόλα, Μαρία Προϊστάκη, Στέλλα Ράπττη, Ναταλία Στυλιανού, Αννα Χανιώτη, Λήδα Χατζή
Σκηνική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου


 


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα (00.00)


 


Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34
Τη: 210 41 43 310, 210 41 43 320


 


Εισιτήρια:


https://www.ticketservices.gr/event/Agapi-Dimotiko-Theatro-Peiraia/?lang=el

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X