Αρχική / Teens / Φοιτητικά χρόνια: τι πρέπει να προσέξεις στις νέες φιλίες σου
Φοιτητικά χρόνια: τι πρέπει να προσέξεις στις νέες φιλίες σου thumbnail

Φοιτητικά χρόνια: τι πρέπει να προσέξεις στις νέες φιλίες σου

Είσαι πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο και έχεις μετακομίσει σε άλλη πόλη ή ακόμα και σε άλλη χώρα; Αναγκάστηκες αρκετά πρόσφατα να αλλάξεις περιβάλλον και να εγκλιματιστείς, να γνωρίσεις καινούρια άτομα και να κάνεις νέες παρέες. Τι γίνεται όμως με τις παλιές καλές σου φίλες; Πώς μπορείς να κρατήσεις τις ισορροπίες;


1. Μην ενθουσιάζεσαι εύκολα από τις νέες σου παρέες


Αποτέλεσμα εικόνας για hanging out with college friends


Τα φοιτητικά χρόνια λένε ότι είναι τα καλύτερα στη ζωή ενός ενήλικα. Ειδικά αν τα περνάς μακριά από τους γονείς σου, στο δικό σου σπίτι. Είναι σχετικά εύκολο να κάνεις παρέες γιατί υπάρχουν πολλοί σαν και σένα που θέλουν να περάσουν καλά. Ειδικά εάν βρίσκεσαι σε πιο μικρή επαρχιακή πόλη. Μην ενθουσιάζεσαι όμως. Οι καινούριες παρέες δε συγκρίνονται με τις φιλίες χρόνων. Δεν αποκλείεται βέβαια να κάνεις πολύ καλές φιλίες στο Πανεπιστήμιο. Αλλά δώσε χρόνο να γνωρίσεις πρώτα τους συμφοιτητές σου. 


2. Να είσαι πάντα ο εαυτός σου


Μην προσπαθείς να προσποιηθείς κάποια άλλη για να γίνεις αρεστή στην καινούρια παρέα σου. Οι παλιές φίλες σου ξέρεις ότι σε αγαπούν για αυτό που είσαι. Σ' όποιον αρέσουμε άλλωστε!


3. Nα ζεις τη στιγμή


Αποτέλεσμα εικόνας για girl with mobile


Μην κολλάς στο παρελθόν και στις καλές στιγμές που έχεις περάσει με τις φίλες σου. Μην είσαι συνέχεια κολλημένη στο κινητό, στο viber, το scype και to facebook για να επικοινωνείς μαζί τους. Χάνεις στιγμές έτσι! Ζήσε το "τώρα" και περίμενε τη στιγμή που θα έρθουν οι φίλες σου στο νέο σου σπίτι για να περάσετε τέλεια!


4. Να σκέφτεσαι την ποιότητα και όχι την ποσότητα


Αποτέλεσμα εικόνας για good friends photos


Δε χρειάζεται να αποκτήσεις πολλούς νέους φίλους για να περνάς καλά στο Πανεπιστήμιο. Οι λίγοι και καλοί αρκούν. 


 


5. Η αλλαγή είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη


Αποτέλεσμα εικόνας για moving


Είναι δύσκολο να φεύγεις μακριά από τη θαλπωρή του σπιτιού σου και να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου, να πρέπει να συντηρήσεις ουσιαστικά τον εαυτό σου και να φροντίσεις το σπίτι σου και ταυτόχρονα να περνάς και καλά. Θα σου πάρει λίγο χρόνο αλλά θα καταλάβεις πόσο "πλούσια" θα βγεις από αυτήν την εμπειρία. Και φυσικά το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι σε νέα περιβάλλοντα. Κι έτσι γίνεσαι πιο ώριμη και ανεξάρτητη. 


6. Μην ξεχνάς ποτέ τις ρίζες σου


Η παρέα με τους παιδικούς σου φίλους είναι αυτή που σε συνέβαλε να γίνεις ο άνθρωπος που είσαι τώρα. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Θα κάνεις και άλλους φίλους, είναι σίγουρο, αλλά δε θα αποκτήσεις ποτέ μαζί τους το ίδιο δέσιμο που είχες με τους ανθρώπους που μεγάλωσες μαζί από μικρή. Οπότε όσο μακριά κι αν είστε, όσο καλά και να περνάς, μην ξεχνάς ποτέ τους καλύτερους φίλους σου από το σχολείο. 


Αποτέλεσμα εικόνας για friends

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X