Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Κλινικές Μελέτες στην Ογκολογία: Μύθοι και αλήθειες
Κλινικές Μελέτες στην Ογκολογία: Μύθοι και αλήθειες thumbnail

Κλινικές Μελέτες στην Ογκολογία: Μύθοι και αλήθειες

3ο Forum Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα (W4O-Hellas)


“Κλινικές μελέτες στην Ογκολογία – μύθοι και αλήθειες”


Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού: “Κλινικές μελέτες στην Ογκολογία – μύθοι και αλήθειες” και βιωματικά σεμινάρια διατροφής και άσκησης για ασθενείς με καρκίνο


 


Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» διοργανώνουν το 3ο Forum με θέμα “Κλινικές μελέτες στην Ογκολογία – μύθοι και αλήθειες”, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, καθώς και Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού και βιωματικά σεμινάρια διατροφής και άσκησης για ασθενείς με καρκίνο, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 στην Αθήνα.Από την ίδρυσή τους το 2014, οι «Γυναίκες στην Ογκολογία», έχοντας οργανώσει ένα σημαντικό αριθμό ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και στην περιφέρεια, αλλά και μια σειρά ανθρωπιστικών δράσεων, καθώς και το κοινωνικό ταμείο για την κάλυψη μοριακών εξετάσεων σε γυναίκες οικονομικά αδύναμες, απευθύνονται στην γυναίκα ασθενή με καρκίνο και την οικογένειά της, θέλοντας να δημιουργήσουν μία ουσιαστική και απευθείας επικοινωνία, και να παρέχουν λύσεις και απαντήσεις με έγκυρο, επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους αυτού του δικτύου, γυναικών επαγγελματιών στο χώρο της Ογκολογίας, είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης καθώς και η ενημέρωση ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες, που όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.


Το 3ο Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» με θέμα “Κλινικές μελέτες στην Ογκολογία – μύθοι και αλήθειες” και η Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού και τα βιωματικά σεμινάρια, όπως και οι προηγούμενες εκδηλώσεις, επιδιώκουν να αποτελέσουν ένα χώρο γνωριμίας, έκφρασης, συζήτησης και αλληλοϋποστήριξης των γυναικών από όλους του τομείς της Ογκολογίας και παράλληλα να προσφέρουν στήριξη, ενθάρρυνση και ενημέρωση στη γυναίκα ασθενή με καρκίνο μέσω της δημιουργίας μιας ανοιχτής πλατφόρμας επικοινωνίας.


Στις εκδηλώσεις του 3ημέρου, θα προσεγγιστούν οι κλινικές μελέτες από κάθε πλευρά, θα αναζητηθούν οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από αυτές, θα αναλυθεί η έννοια του “Patient Advocacy”, θα συζητηθούν οι καινοτόμες θεραπείες, τα προγράμματα φαρμακευτικής πρώιμης πρόσβασης και ο ρόλος των ΜΜΕ και του διαδικτύου στην ογκολογική ενημέρωση. Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα διαχείρισης του σώματος και της ψυχής του ογκολόγου, αλλά και του ογκολογικού ασθενούς.


Στα βιωματικά σεμινάρια διατροφής, άσκησης και υποστηρικτικών τεχνικών για ασθενείς με καρκίνο, με την βοήθεια ειδικών διατροφολόγων, γυμναστών και εκπαιδευτών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής, να συμμετάσχουν σε εργαστήρι παρασκευής απλών συνταγών ευεξίας, να κάνουν πιλάτες, yoga, να μάθουν τεχνικές χαλάρωσης, αλλά και να συζητήσουν τα οφέλη της συμβουλευτικής ενσυνειδητότητας και του βελονισμού.


Η συντονιστική επιτροπή των «Γυναικών στην Ογκολογία» αποτελείται από τις Παθολόγους Ογκολόγους, κ. Σ. Αγγελάκη, Ελ. Γαλάνη, Ελ. Λινάρδου, Ζ. Σαριδάκη, Αθ. Χριστοπούλου, Α. Ψυρρή.


 


"Γυναίκες στην Ογκολογία" – στοιχεία επικοινωνίας:


Γραμματεία: Μ. Χιώτη


Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 54, 11528 Αθήνα


e-mail: w4ohellas@gmail.com Website: www.w4ohellas.org  www.facebook.com/womeninoncology


Γραμματεία Εκδήλωσης


E.T.S. Events & Travel Solutions A.E.


Ελ. Βενιζέλου 154, 171 22 Ν. Σμύρνη Τηλ.: 210-98 80 032
Φαξ: 210-98 81 303E-mail: ets@otenet.gr, ets@events.gr Website: www.events.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X