Πατάτες με λουκάνικο σε κόκκινο κρασί

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong><br class="Apple-interchange-newline" />Υλικά για</strong> 8 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-6 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια<br />-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-500 γρ. κρέας αρνίσιο και χοιρινό (λαιμό ή ωμοπλάτη) σε μεγάλα κομμάτια<br />-750 ml κρασί κόκκινο<br />-αλάτι, πιπέρι<br />-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο<br />-1 πιπεριά πράσινησε κομμάτια<br />-250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ή chorizo σε μεγάλα κομμάτια<br />-3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά<br />-2 φύλλα δάφνης<br />-½ κουτ. γλυκού μπούκοβο<br />-6 σκελίδες σκόρδο<br />-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Zεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα το μισό λάδι και, μόλις «κάψει», προσθέτουμε τις πατάτες. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, για 7 περίπου λεπτά. Bγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και προθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 3 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπαχάρι, την πιπεριά, το μπούκοβο, την πάπρικα, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λουκάνικο και το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Bάζουμε τις πατάτες πάλι στην κατσαρόλα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα