Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ποντίκια και κατσαρίδες στο Πρωτοδικείο! Ανατριχιαστικές εικόνες
Ποντίκια και κατσαρίδες στο Πρωτοδικείο! Ανατριχιαστικές εικόνες thumbnail

Ποντίκια και κατσαρίδες στο Πρωτοδικείο! Ανατριχιαστικές εικόνες

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Σοβαρότατους υγειονομικούς κινδύνους, αλλά και ζητήματα ασφάλειας εξαιτίας των κακών κτιριακών υποδομών επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας που ερεύνησε τις συνθήκες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.


Στο κλιμάκιο του ΔΣΑ μετείχε και ο γιατρός του Συλλόγου ο οποίος συνέταξε έκθεση, η οποία στάλθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην έκθεση αυτή αναφέρεται:


Σε όλο το κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών οι συνθήκες καθαριότητας ειδικά στις τουαλέτες είναι άθλιες και με άκρως επικίνδυνες πιθανές συνέπειες για την υγεία δικηγόρων, υπαλλήλων, αστυνομικών και γενικότερα όλων των πολιτών. Από τις τουαλέτες απουσιάζουν τα στοιχειώδη για την ατομική υγιεινή των ανθρώπων όπως σαπούνι, χαρτί υγείας κλπ.

 

Σε κάποια κτίρια του Πρωτοδικείου έχει διαβρωθεί το ταβάνι και λείπουν κομμάτια από γυψοσανίδες οροφής με αποτέλεσμα, όταν βρέχει τα νερά να μπαίνουν στα κτίρια.

 

Τα φρεάτια έχουν μπλοκαριστεί και δεν απορροφούν τα νερά με συνέπεια να πλημμυρίζουν συγκεκριμένα κτίρια.

 

- Σε όλα τα κτίρια και στον προαύλιο χώρο υπάρχουν τρωκτικά και κατσαρίδες, ιδίως μέσα σε ντουλάπες με δικογραφίες υπάρχουν φωλιές από κατσαρίδες

 

Στα συμπεράσματα του, ο γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας χαρακτηρίζει υγειονομική βόμβα τιςτουαλέτες, τονίζοντας τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμοδών νόσων και επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να φτιαχτούν για να μην υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας όπως μηνιγγίτιδα κλπ. Αναφέρει ότιεπιβάλλεται απεντόμωση των κτιρίων και των αιθουσών κάθε μήνα και ζητά τα συνεργεία καθαρισμού να καθαρίζουν σε καθημερινή βάση τόσο τις αίθουσες και τα γραφεία, όσο και τον εξωτερικό χώρο στο Πρωτοδικείο. 

 

Η έκθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε συνάντηση παρουσία του υπουργούσυμφωνήθηκε να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια και η διοίκηση του Πρωτοδικείου θα τα αξιοποιήσει, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που επισημάνθηκαν.


stargr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X