Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ξανά χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Ξανά χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη thumbnail

Ξανά χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ξεκίνησαν σήμερα επίσχεση εργασίας διεκδικώντας το σύνολο των δεδουλευμένων τους, άρα η Θεσσαλονίκη μένει ξανά χωρίς αστικά λεωφορεία.


Η διοίκηση του του ΟΑΣΘ αναμένεται να προσφύγει τη Δευτέρα στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτύχει την άρση της κινητοποίησης.


Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγνώρισε την οφειλή του προς τον Οργανισμό λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% και 24% στην καταβαλλόμενη αντισταθμιστική καταβολή.


«Ας πάνε και στη δικαιοσύνη. Θα πάμε και εμείς. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης.


Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ενώ σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη -στα μέσα της εβδομάδας- διαφάνηκε λύση, δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να εισρεύσει στο ταμείο του ΟΑΣΘ το ποσό των 12 εκατ. ευρώ που του οφείλει το ελληνικό δημόσιο.


ΠΗΓΗ: http://www.kontranews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X