Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το νέο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη
Το νέο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη  thumbnail

Το νέο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτση και της υπουργού Μακεδονίας Θράκης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.


Επικεφαλής του γραφείου Γενικής Γραμματείας Βορείου Ελλάδος θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου.


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ανάκτησης του παραγωγικού ρυθμού της Βορείου Ελλάδος, λέγοντας πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν να φέρουν σε πέρας ένα «δύσκολο στοίχημα», το οποίο δεν είναι άλλο από την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας σε όλο της το φάσμα.


Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ίδιου του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Τσίπρας είπε πως στόχος είναι «η όσο το δυνατόν πιο άμεση και πιο γρήγορη διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων στο πιο υψηλό επίπεδο της κρατικής και κυβερνητικής διοίκησης», επισημαίνοντας πως «αυτό αν δεν υπήρχαν οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης ίσως και να μην χρειαζόταν».


«Αυτό το γραφείο δεν επιθυμώ να είναι ένα τυπικό γραφείο, αλλά ένα λειτουργικό γραφείο, ένα γραφείο δουλειάς», εξήγησε ο Πρωθυπουργός, ενημερώνοντας πως τα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί το γραφείο θα είναι «ποικίλα αλλά τα κρίσιμα θέματα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της πόλης και της ίδιας περιοχής της Βόρειας Ελλάδας».


Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος θα είναι εκεί τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες, αλλά και όποτε είναι αναγκαίο, ενώ εκεί θα συγκαλεί και υπουργικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή και των φορέων της πόλης για να αντιμετωπίζονται προβλήματα που προκύπτουν.
Υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου.


Η κ. Νοτοπούλου ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2014.


Επίσης δραστηριοποιείται στα κοινωνικά κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης, με έμφαση στους πρόσφυγες και γενικότερα σε άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Το τελευταίο διάστημα ήταν επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.Στην αρχή το γραφείο θα στελεχωθεί με πολύ μικρό αριθμό συνεργατών, ενώ χαμηλό θα είναι και το κόστος λειτουργίας του. Οι αρμοδιότητες του γραφείου δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ θα υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου και ειδικά στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.


Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, εκτός από νέες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα έχει και ευρύτερες χωρικές αρμοδιότητες. Επιπλέον θα παρακολουθεί την εξέλιξη του κυβερνητικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα και θα είναι ο σύνδεσμος Μαξίμου-Θεσσαλονίκης-Βόρειας Ελλάδας. Κάτι όπως το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δηλαδή, μόνο που εκεί, δηλαδή στο κεντρικό γραφείο στα αριστερά του πρώτου ορόφου του διοικητηρίου, κατοικοεδρεύει ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr , protothema.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X