Αρχική / Παιδί / Στολίζοντας δέντρο μαζί με το παιδί: Πράγματα που κάθε μητέρα πρέπει να ξέρει
Στολίζοντας δέντρο μαζί με το παιδί: Πράγματα που κάθε μητέρα πρέπει να ξέρει thumbnail

Στολίζοντας δέντρο μαζί με το παιδί: Πράγματα που κάθε μητέρα πρέπει να ξέρει

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά τα περιμένουν με ενθουσιασμό. Υποχρέωση όλων μας είναι, το διάστημα των εορτών να μην είναι μόνο ευχάριστο, αλλά και ασφαλισμένο.


Χρήσιμες συμβουλές για αποφυγή ατυχημάτων:


 


Χριστουγεννιάτικο δένδρο:


Το χριστουγεννιάτικο δένδρο πρέπει να τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Αν είναι τεχνητό πρέπει να φέρει σήμανση ότι είναι ανθεκτικό στη φωτιά, εάν είναι αληθινό πρέπει να είναι αρκετά φρέσκο για να ελαττωθεί ο κίνδυνος φωτιάς. Εάν χρησιμοποιήσετε δοχείο για να το στερεώσετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό για να διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερες μέρες. Στερεώστε το καλά για να μη πέσει και προκαλέσει ατύχημα στα παιδιά.


Τοποθετείστε το μακριά από το τζάκι και σε σημείο που να μην εμποδίζει τη κυκλοφορία στο χώρο, ή την έξοδο από το σπίτι σε περίπτωση κινδύνου. Μην το τοποθετήσετε σε σημεία που μπορεί να ανατραπεί από τα παιδιά, όπως από άνοιγμα παραθύρου ή δυνατό ρεύμα αέρα.


 


Διακοσμητικά φώτα:
 1. Επιλέξτε φωτάκια που να είναι συμβατά με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να φέρουν την ειδική σήμανση CE.
 2. Ο ρευματολήπτης πρέπει να είναι τριπολικός. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν είναι, τότε ζητήστε τον από τον προμηθευτή διότι, βάση των κανονισμών είναι υπόχρεος να σας εφοδιάσει με τον κατάλληλο ρευματολήπτη.
 3. Πριν τα τοποθετήσετε ελέγξτε τα έστω και αν είναι καινούρια. Βεβαιωθείτε ότι όλα ανάβουν, δεν υπάρχουν χαλαρές ενώσεις και τα σύρματα και οι πρίζες ευρίσκονται σε καλή κατάσταση.
 4. Φροντίστε τα καλώδια να μην εμποδίζουν την εύκολη διακίνηση τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων, εάν υπάρχουν.
 5. Μη χρησιμοποιείτε φωτάκια σε μεταλλικά δένδρα. Μπορεί γίνει φόρτιση με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
 6. Εάν στολίσετε δένδρο σε εξωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι τα φωτάκια είναι κατάλληλα για αυτό το χώρο και να φέρουν τη σήμανση «για εξωτερικούς χώρους».
 7.  Πριν κοιμηθείτε ή πριν φύγετε από το σπίτι πρέπει πάντοτε να σβήνετε τα διακοσμητικά φωτάκια.
 


Χριστουγεννιάτικα στολίδια:


 


Αποφύγετε  στολίδια που είναι μυτερά ή σπάζουν εύκολα γιατί υπάρχει κίνδυνος να τα καταπιούν ή να τραυματιστούν. Εάν χρησιμοποιηθούν πρέπει να τοποθετηθούν ψηλά για να μη τα φτάνουν τα μικρά παιδιά. Μη  βάλετε στο δένδρο στολίδια που μοιάζουν με γλυκά, σοκολάτες ή καραμέλες γιατί τα μικρά παιδιά δεν μπορεί να τα ξεχωρίσουν από τα πραγματικά. Αφήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν στο στόλισμα του δένδρου γιατί θα τους δώσει πιο πολλή χαρά και ενθουσιασμό, αλλά προσπαθήστε να τους εξηγήσετε για πιθανούς κινδύνους.


 


Παιγνίδια:


 
 • Αγοράστε παιγνίδια που να είναι πάντοτε κατάλληλα για την ηλικία τους. Ιδιαίτερη προσοχή για παιγνίδια που προορίζονται για παιδία κάτω των 3 ετών. Μπορεί να περιέχουν μυτερές άκρες, σχοινάκια ή μικρά κομματάκια που να προκαλέσουν ασφυξία.
 • Βεβαιωθείτε ότι κάθε παιγνίδι φέρει τη σήμανση CE και οδηγίες χρήσης και φύλαξης στα Ελληνικά.
 • Διαβάζετε πάντοτε τις οδηγίες πριν τα δώσετε στα παιδιά σας και δείξετε τους πως λειτουργούν.
 • Μην δίνετε σε παιδιά κάτω των 10 ετών παιγνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 24  βολτ  γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Προτιμήστε παιγνίδια με μπαταρίες.
 • Όταν τα παιδιά ανοίξουν τα δώρα τους απομακρύνετε όλα τα περιτυλίγματα, ιδίως  πλαστικές σακούλες, κορδέλες, και σχοινάκια γιατί μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία σε μικρά παιδιά.
 


Τζάκια:
 • Τοποθετείτε πάντοτε το προστατευτικό πλέγμα μπροστά από το τζάκι.
 • Χρησιμοποιείτε πάντοτε το κατάλληλο υλικό για να ανάψετε το τζάκι. Μη χρησιμοποιείτε τα περιτυλίγματα δώρων, γιατί ανάβουν γρήγορα και μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα ακόμα και πυρκαγιά.
 • Μην αφήνετε υλικά για το άναμμα του τζακιού όπως υγρό ή ξηρό πετρέλαιο, σπίρτα και αναπτήρες εκτεθειμένα σε χώρους που να έχει πρόσβαση ένα μικρό παιδί. 
 • Κάνετε τακτικά συντήρηση του τζακιού σας (καμινάδα).
 


Μετά από μια οικογενειακή συνάντηση ή ένα πάρτι, απομακρύνετε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κακό στα μικρά παιδιά, όπως οινόπνευμα, ξηρούς καρπούς, αποτσίγαρα αναπτήρες και σπίρτα.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X