Αρχική / Teens / Πώς να απορρίψεις ένα φίλο σου που είναι ερωτευμένος μαζί σου
Πώς να απορρίψεις ένα φίλο σου που είναι ερωτευμένος μαζί σου thumbnail

Πώς να απορρίψεις ένα φίλο σου που είναι ερωτευμένος μαζί σου

Το αίσθημα της απόρριψης είναι πολύ δυσάρεστο για όλους, μικρούς και μεγάλους. Έρχεται κάποτε η στιγμή -ή οι στιγμές- που όλοι το βιώνουμε. Και πρέπει να το βιώσουμε για να διδαχτούμε από αυτό. Πρέπει ταυτόχρονα να βρεθούμε στη θέση αυτού που απορρίπτει. Ειδικά όταν η πρόταση για σχέση έρχεται από ένα φίλο. 


Τι πρέπει να κάνεις για να αποθαρρύνεις τον ερωτευμένο φίλο σου;


1. Μην του δίνεις ελπίδες


Αποτέλεσμα εικόνας για friends or lovers


Όσο και να τον αγαπάς (ως φίλο φυσικά) πρέπει να είσαι εξ αρχής ξεκάθαρη και να μη του δίνεις ελπίδες. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να ξεκολλήσει.


2. Να τον απορρίψεις με συνάντηση face to face


Είναι δύσκολο να πεις κάποια πράγματα σε κάποιον αντικρίζοντάς τον. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να 'χουμε το θάρρος να στηρίζουμε τις αποφάσεις μας. Μη στείλεις μήνυμα, viber, facebook. Συνάντησέ τον και πες του το.


3. Μη γίνεις κακιά ούτε απότομη


Είναι πολύ γλυκό να ενδιαφέρεται κάποιος για σένα και να σου εκφράζει ανοιχτά τα αισθήματά του. Μην το ξεχνάς αυτό και υποστήριξε την απόφασή σου με αγάπη και τρυφερότητα, χωρίς βέβαια να υπερβάλεις και δώσεις άλλα μηνύματα… 


4. Ξεκαθάρισέ του ότι τον θέλεις στη ζωή σου ως φίλο σου


Αποτέλεσμα εικόνας για friends boy and girl


Πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν τον απορρίπτεις γενικώς, αλλά ότι δε νιώθεις τα ίδια πράγματα για εκείνον. Ωστόσο, πρέπει να του δείξεις πόσο σημαντική είναι η φιλία σας και ότι μια ενδεχόμενη ερωτική σχέση μεταξύ σας μπορεί να την έθετε σε κίνδυνο.


5. Μια ψυχή που είναι να βγεί…


Μην καθυστερείς με μακροσκελείς προλόγους και αφορισμούς. Μπες κατευθείαν στο θέμα, χωρίς ωστόσο να γίνεις φυσικά απότομη και αγενής!


Αποτέλεσμα εικόνας για boy and girl discussing


6. Προσπάθησε να προετοιμάσεις τη συζήτηση με σπόντες


Αν ο φίλος σου έχει αρχίσει να σου πετάει σπόντες για τα αισθήματά του, μπορείς κι εσύ να απαντάς αναλόγως ούτως ώστε να λάβει το μήνυμα. Ωστόσο, μη νομίζεις ότι έτσι θα αποφύγεις τη συζήτηση. Απλώς τον προετοιμάζεις για να τη δεχτεί πιο ομαλά… 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X