Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Brexit: "και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος"
Brexit: "και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος" thumbnail

Brexit: "και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος"

Η Βρετανία διέψευσε σήμερα Τρίτη ότι ένα έγγραφο το οποίο φωτογραφήθηκε στα χέρια μιας βοηθού του αντιπροέδρου του Συντηρητικού Κόμματος και το οποίο ανέφερε ότι η στρατηγική της χώρας για το Brexit είναι «και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη» αντικατοπτρίζει ορθώς τα σχέδια του Λονδίνου.


Το χειρόγραφο σημείωμα, στο οποίο επίσης σημειωνόταν ότι η Βρετανία δεν είναι πιθανό να παραμείνει στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, φωτογραφήθηκε στα χέρια της Τζούλια Ντόκεριλ, προσωπάρχη του Μαρκ Φιλντ, του αντιπροέδρου του Συντηρητικού Κόμματος, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με αξιωματούχους που χειρίζονται το Brexit στη Ντάουνινγκ Στριτ.


«Ποια είναι η στρατηγική; Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη», ή «οι Γάλλοι θα είναι αναμφίβολα οι πιο δύσκολοι», «είναι απίθανο να μας προτείνουν να παραμείνουμε στην ενιαία αγορά», είναι κάποιες από τις σημειώσεις που φαίνονται στο έγγραφο, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν σήμερα πολλές βρετανικές εφημερίδες.Η Ντάουνινγκ Στριτ υπογράμμισε ότι το σημείωμα αυτό «δεν είναι κυβερνητικό έγγραφο» και ότι «δεν αντιπροσωπεύει τη θέση της Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις για το Brexit». Παρόλα αυτά πηγές αρνήθηκαν να πουν ποιος συμμετείχε στη συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν οι σημειώσεις αυτές.


«Αυτές οι προσωπικές σημειώσεις δεν ανήκουν σε κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο ή σε ειδικό σύμβουλο», σχολίασε ένας εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης. «Δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit», πρόσθεσε.


Στο σημείωμα φαίνεται επίσης η φράση ότι «η εφαρμογή» του άρθρου 50, για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, είναι πιθανό να είναι «δύσκολη».


Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής Ευρωπαίος διαπραγματευτής, «θέλει να δει πρώτα ποια θα είναι η συμφωνία», όμως σύμφωνα με το σημείωμα η Βρετανία «δεν θα προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες», ενώ επισημαίνει ότι το Λονδίνο είναι πιθανό να επιδιώξει μια συμφωνία εμπορίου με την ΕΕ σαν κι αυτή του Καναδά.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X