Αρχική / Teens / Τι λάθη κάνεις όταν χρησιμοποιείς τη βούρτσα των μαλλιών σου
Τι λάθη κάνεις όταν χρησιμοποιείς τη βούρτσα των μαλλιών σου thumbnail

Τι λάθη κάνεις όταν χρησιμοποιείς τη βούρτσα των μαλλιών σου

Νομίζεις ότι είναι κάτι απλό να χτενίζεις τα μαλλιά σου με τη βούρτσα; Στην πραγματικότητα δεν είναι. Μάλιστα, αν δεν το κάνεις με το σωστό τρόπο, ρισκάρεις να προκαλέσεις ζημιά στα μαλλιά σου.


Παρακάτω ακολουθούν τα συνήθη λάθη που κάνουμε:


1. Αρχίζεις το βούρτσισμα από τις ρίζες προς τις άκρεςΦαίνεται πιο φυσικό. Αλλά δεν είναι σωστό. Πρέπει να ξεκινάς από τις άκρες και να βουρτσίζεις μικρές μικρές τουφίτσες σιγά σιγά


2. Δεν καθαρίζεις ποτέ τη βούρτσα σουΌχι μόνο πρέπει να αφαιρείς συχνά τις τρίχες που απομένουν πάνω στις βούρτσες μαλλιών αλλά θα πρέπει και να τις πλένεις με νερό και σαπούνι ή σαμπουάν. Καθώς βουρτζίζουμε τα μαλλιά μας, μεταφέρουμε στη βούρτσα μας νεκρά κύτταρα από τις τρίχες. Δεν είναι καλό λοιπόν να μην την καθαρίζουμε…


3. Χρησιμοποιείς λάθος βούρτσα 


Δεν είναι κατάλληλες όλες οι βούρτσες για όλους τους τύπους μαλλιών. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσα διαφορετικά σχέδια… Είναι καλύτερο να ρωτήσεις την κομμώτριά σου προτού επιλέξεις τη σωστή βούρτσα για το δικό σου τύπο μαλλιών. 


4. Δεν χτενίζεσαι καθημερινάΔε χρειάζονται όλα τα μαλλιά πολύ χτένισμα. Ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να χτενίζεις τα μαλλιά σου τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Το χτένισμα βοηθάει να μεταφερθούν τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου στα μαλλιά και συντελεί στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής σου. 


5. Βουρτσίζεις τα βρεγμένα μαλλιά σουΟ μόνος τρόπος για να χτενίσεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα είναι η χτένα και όχι η βούρτσα. Αν τα χτενίσεις με βούρτσα κινδυνεύεις να αποδυναμώσεις πολλές τρίχες και να τις σπάσεις. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X