Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ζάκυνθος: παραίτηση δημοτικού συμβουλίου για τα σκουπίδια
Ζάκυνθος: παραίτηση δημοτικού συμβουλίου για τα σκουπίδια  thumbnail

Ζάκυνθος: παραίτηση δημοτικού συμβουλίου για τα σκουπίδια

Βλέποντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις συνομιλίες της δημοτικής αρχής με τους κατοίκους του Καλαμακίου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, χθες αργά το βράδυ (Τρίτη) παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους οι τέσσερις από τους πέντε τοπικούς συμβούλους της περιοχής καθώς και η επιτροπή κατοίκων Καλαμακίου.


Σήμερα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου επρόκειτο να μεταβούν στο δημαρχείο ώστε να υποβάλουν γραπτώς τις παραιτήσεις τους στον δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά.


Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλαμακίου, Αναστάσιος Κακολύρης, ο οποίος ενημέρωσε: «καταλήξαμε στην απόφαση να αποχωρήσουμε από το συμβούλιο Καλαμακίου, διαμαρτυρόμενοι για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε δύο χρόνια τώρα και οδηγηθήκαμε στην αδιέξοδη κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού».


Ο κ. Κακολύρης επεσήμανε: «όποιοι είναι υπεύθυνοι, ας αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους, εμείς βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε πάντα με γνώμονα το δίκαιο και το καλό του τόπου και του νησιού μας, αλλά δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορούμε να συμπορευτούμε άλλο με τη δημοτική αρχή».


Εκ μέρους της δημοτικής αρχής για το μείζον θέμα των απορριμμάτων αλλά και για την αντίδραση των κατοίκων του Καλαμακίου ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου, Κώστας Κόκλας υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη σοβαρότητα του προβλήματος των απορριμμάτων που υπάρχει τον τελευταίο μήνα στην Ζάκυνθο και δήλωσε ότι «από πλευράς του δήμου έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες αλλά απαιτείται χρόνος για να υπογραφούν οι αδειοδοτήσεις, οι οποίες έχουν καθυστερήσει χωρίς λόγο».


«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πιο σοβαρά το θέμα των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και να βοηθήσει στην επίλυσή του καθώς οι υπηρεσίες που χρονοτριβούν τις διαδικασίες είναι κάτω από την ομπρέλα της», τόνισε ο κ. Κόκλας ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στο θέμα της παραίτησης του τοπικού συμβουλίου Καλαμακίου σημειώνοντας ότι «οι κάτοικοι διαμαρτύρονται δίκαια καθώς δεν υφίσταται θέμα ΧΥΤΑ από τον Φεβρουάριο του 2014. Καλό θα ήταν να μην παραιτηθούν και να λύσουμε από κοινού το πρόβλημα μέσα από διάλογο.»


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X