Τούρτα σε 10 λέπτα

<div style="text-align: left;"><strong><strong>                     </strong></strong>
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<div> </div>
</div>
<ul class="ul1">
<li class="li1" style="text-align: left;"><span class="s2"><strong>Για το παντεσπάνι βανίλιας</strong></span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">4 μεγάλα αβγά</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">220 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">220 γρ. μαλακό βούτυρο</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">1κ.γ. υγρή βανίλια</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li class="li1" style="text-align: left;"><span class="s2"><strong>Για την κρέμα πραλίνα</strong></span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">250 γρ. άχνη ζάχαρη</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">125 γρ. κακάο</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">400 γρ. πραλίνα</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">1 κ.γ. υγρή βανίλια</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li class="li2" style="text-align: left;"><span class="s2">150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%</span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p> </p>
<p class="p2"><span class="s1">*Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά</span></p>
<p class="p2"><span class="s1">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1">Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1">Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1">Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1">Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1">Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1"><strong>Για την κρέμα πραλίνα</strong></span></p>
<p class="p2"><span class="s1">Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1">Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1"><br /></span></p>
<p class="p2"><span class="s1"><br /></span></p>
<p class="p2"><span class="s1">http://www.argiro.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα