Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Ολάντ παρακάμπτει τις προκριματικές για το χρίσμα;
Ο Ολάντ παρακάμπτει τις προκριματικές για το χρίσμα; thumbnail

Ο Ολάντ παρακάμπτει τις προκριματικές για το χρίσμα;

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά, real.gr


 


Την πράξη του πολιτικού του θανάτου εμφανίζεται να ετοιμάζεται να υπογράψει ο Φρανσουά Ολάντ, αν επαληθευτούν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ότι θέτει υποψηφιότητα για μια δεύτερη προεδρική θητεία παρακάμπτοντας τις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών για το χρίσμα.


Ήδη στα γραφεία των Σοσιαλιστών γίνεται το αδιαχώρητο από πρωτοκλασάτα στελέχη που σπεύδουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την προκριματική διαδικασία. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 15η Δεκεμβρίου.


Ο κατάλογος των επίδοξων μνηστήρων για την Προεδρία της Γαλλίας επιμηκύνεται μέρα με την ημέρα.


Έως σήμερα αιτήσεις έχουν υποβάλει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Arnaud Montebourg, ο Benoît Hamon, η Marie-Noëlle Lienemann και οι Gerard Filoche, Jean-Luc Bennahmias, François de Rugy, Pierre Larrouturou Regis Passerieux, Maxime Legrand.


Φόβοι για εξέγερση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα


Η πρόθεση του Φρανσουά Ολαντ να παρακάμψει τις προκριματικές εκλογές, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους κόλπους των Σοσιαλιστών. Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν δημόσια την δυσαρέσκειά τους.


Ο Arnaud Montebourg απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση, ενώ ο Benoît Hamon μιλά για μια ακόμη προδοσία. Για τον Γενικό Γραμματέα των Σοσιαλιστών τον Jean-Christophe Cambadélis, δεν υπάρχει πιο δημοκρατική διαδικασία από τις προκριματικές εκλογές που θέλει ο Ολάντ να ακυρώσει δια της παρακάμψεως.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien, ο Γάλλος Πρόεδρος έχει την πρόθεση να αποφύγει το εμπόδιο των προκριματικών εκλογών γιατί τις θεωρεί «επικίνδυνες».

Στο περιβάλλον του πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται μια εξέγερση μέσα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Όπως υποστηρίζουν, «για έναν απερχόμενο Πρόεδρο οι προκριματικές εκλογές είναι μια τρομερή μηχανή διχασμού, μετατρέπεται σε δημοψήφισμα εναντίον σου» ενώ οι ίδιοι τονίζουν πως «θα ήταν αδύνατο για τον Γάλλο Πρόεδρο να κάνει προεκλογική εκστρατεία τον Ιανουάριο, εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος που θα πρέπει να ακολουθήσει».

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X