Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αλβανία: Προβάδισμα στον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης
Προβάδισμα στον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης, υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, έναντι του συνασπισμού της Δεξιάς, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, καταδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση της ιταλικής εταιρεία "IPR Marketing" για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου "Ora News".Σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο αριστερός συνασπισμός θα εξασφάλιζε το 48% τον ψήφων, καταγράφοντας άνοδο 2% σε σχέση με έναν μήνα πριν, ενώ ο δεξιός συνασπισμός εμφανίζει μικρή πτώση (από 44% στο 43,5%).Όσο αφορά την πρόθεση ψήφου για το κάθε κόμμα ξεχωριστά, οι δύο μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα θα εξασφάλιζαν απο 38% των ψήφων αντίστοιχα. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του πρώην πρωθυπουργού Ιλιρ Μετα το 5,5%, ενώ τα δύο νεοσύστατα κόμματα, το Νέο Δημοκρατικό Πνεύμα του πρώην Πρόεδρου της χώρας Μπαμίρ Τόπι και το υπερεθνικιστικό κόμμα Ερυθρομαύρη Συμμαχία 3,5% και 4%.Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό που δίνει το "εισιτήριο" για την είσοδο ενός κόμματος Βουλή, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι 5%.Στην ερώτηση για το ποιο, κατά την άποψή τους, είναι το πλέον μείζον θέμα, το 74% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι η ανεργία. Ακολουθούν η οικονομική κρίση και η καταπολέμηση της διαφθοράς.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλβανία: Προβάδισμα στον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης

Προβάδισμα στον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης, υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, έναντι του συνασπισμού της Δεξιάς, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, καταδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση της ιταλικής εταιρεία "IPR Marketing" για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου "Ora News".

Σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο αριστερός συνασπισμός θα εξασφάλιζε το 48% τον ψήφων, καταγράφοντας άνοδο 2% σε σχέση με έναν μήνα πριν, ενώ ο δεξιός συνασπισμός εμφανίζει μικρή πτώση (από 44% στο 43,5%).

Όσο αφορά την πρόθεση ψήφου για το κάθε κόμμα ξεχωριστά, οι δύο μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα θα εξασφάλιζαν απο 38% των ψήφων αντίστοιχα. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του πρώην πρωθυπουργού Ιλιρ Μετα το 5,5%, ενώ τα δύο νεοσύστατα κόμματα, το Νέο Δημοκρατικό Πνεύμα του πρώην Πρόεδρου της χώρας Μπαμίρ Τόπι και το υπερεθνικιστικό κόμμα Ερυθρομαύρη Συμμαχία 3,5% και 4%.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό που δίνει το "εισιτήριο" για την είσοδο ενός κόμματος Βουλή, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι 5%.

Στην ερώτηση για το ποιο, κατά την άποψή τους, είναι το πλέον μείζον θέμα, το 74% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι η ανεργία. Ακολουθούν η οικονομική κρίση και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X