Αρχική / More / Life stories / Άρης Σερβετάλης: Από το "Είσαι το ταίρι μου" στους "Όρνιθες" και το "Ριχάρδο το Β'": οι μεταμορφώσεις του επί σκηνής και οι σκηνοθετικές προσεγγίσεις της συζύγου του
Άρης Σερβετάλης: Από το "Είσαι το ταίρι μου" στους "Όρνιθες" και το "Ριχάρδο το Β'": οι μεταμορφώσεις του επί σκηνής και οι σκηνοθετικές προσεγγίσεις της συζύγου του thumbnail

Άρης Σερβετάλης: Από το "Είσαι το ταίρι μου" στους "Όρνιθες" και το "Ριχάρδο το Β'": οι μεταμορφώσεις του επί σκηνής και οι σκηνοθετικές προσεγγίσεις της συζύγου του

Ο Άρης Σερβετάλης είναι Έλληνας ηθοποιός με καριέρα στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Πριν από 10 ημέρες περίπου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της νέας παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστεί: "Ριχάρδος ο Β'". Μάλιστα για τις ανάγκες του έργου αναγκάστηκε να αφήσει πολύ μακριά μούσια, με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς η φυσιογνωμία του και να φαίνεται σχεδόν αγνώριστος.


Αποτέλεσμα εικόνας για σερβεταλης ριχαρδος β


Πρώτα χρόνια


Γέννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1976 στο Κουκάκι. Είναι γιος του Ιωάννη Σερβετάλη και της Ελίζαμπεθ Κοσμίδης. Ο πάτέρας του ήταν ξυλουργός και έμαθε το γιο του να κατασκευάζει έπιπλα. Στον ελεύθερό του χρόνο και στα καλλιτεχνικά κενά ο Άρης Σερβετάλης κατασκευάζει έπιπλα σε σχέδια της εικαστικού συζύγου του.


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης παιδι


Μόλις τελείωσε το Λύκειο της περιοχής του άρχισε να δουλεύει σε ένα μαγαζί ηλεκτρονικών ειδών. Έπειτα από προτροπή μιας φίλης του όμως, δίνει εξετάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και φοιτά στη Δραματική Σχολή Φωτιάδη.


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης χορός


Παράλληλα, μετά τη σχολή παρακολούθησε μαθήματα χορού. Ήταν σε αρκετές χορευτικές ομάδες. Και έπειτα μπήκε στην ομάδα του Δημήτρη Παπαιωάννου,όπου ήταν για 5 χρόνια. Όλα όσα έμαθε για το χορό, ο κινησιολογικός κώδικας και το πώς γενικότερα συμπεριφέρεται το σώμα, έχει επηρεάσει πάρα πολύ και την υποκριτική του. 


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης χορός


 


Καλλιτεχνική πορεία


Οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις


Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη δημοφιλή σειρά του MEGA "Είσαι το ταίρι μου", όπου ενσάρκωνε το ρόλο του εκκεντρικού Λαζάρου, με τη χαρακτηριστική κόκκινη τούφα στο μαλλί και τον κολλητό του φίλο, το Μήτσο που δεν ήταν άλλος από ένα… ιγκουάνα… Εκτός από το Μήτσο, ο τηλεοπτικός Λάζαρος είχε και έναν άλλο φίλο, το Γρηγόρη, τον κατά κόσμον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης εισαι το ταιρι μου


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης παιδι


 Στο "Είσαι το ταίρι μου", ο Άρης Σερβετάλης γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία που δυσκολεύτηκε να το διαχειριστεί. Έπρεπε μάλιστα να πάρει τις αποστάσεις του και να απορρίψει προτάσεις που του είχαν γίνει.
 


Παρακολουθείστε μια χαρακτηριστική σκηνή της παρουσίας του στη σειρά: 


Στη συνέχεια, εμφανίστηκε στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Κλείσε τα μάτια", όπου έπαιζε τον τυφλό φίλο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ενώ έγινε ένας από τους "Singles", o λογικός μετρημένος και ρομαντικός Φώτης.


 Αποτέλεσμα εικόνας για σερβετάλης κλείσε τα ματια


Σχετική εικόνα


To θέατρο και ο κινηματογράφος


Ξεκίνησε την καριέρα του συμμετέχοντας σε σκηνοθετικές παραγωγές του Γιάννη Κακλέα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις του ίδιου σκηνοθέτη. Ωστόσο, έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και άλλων σκηνοθετών, σε απαιτητικούς ρόλους και κάθε φορά μεταμορφώνεται επί σκηνής 


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης παιδι


Στο "Αχ αυτά τα φαντάσματα" σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα


Αποτέλεσμα εικόνας για σερβετάλης


Από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, 2013


Ο Αριστείδης Σερβετάλης στο ρόλο του Πενθέα… Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LifO


Από τις "Βάκχες", σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, Καλοκαίρι 2014


<p>Δικαιόπολις (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και Ευριπίδης (Αρης Σερβετάλης) κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού</p>


Στους "Αχαρνείς", σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, καλοκαίρι 2015


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης παιδι
Από τους Όρνιθες, τη μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού 2016, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα


 


Ο Άρης Σερβετάλης στην Κινέττα του 2005.


Από την κινηματογραφική ταινία του Λάνθιμου "Κινέττα", 2005
Η γυναίκα του


Ο Άρης Σερβετάλης διατηρεί χαμηλό προφίλ και δεν κάνει συχνά δημόσιες εμφανίσεις. Είναι παντρεμένος από το 2009 με την εικαστικό και σκηνοθέτιδα Έφη Μπίρμα αλλά σπανίως τους έχει καταγράψει μαζί ο τηλεοπτικός φακός, καθώς φροντίζουν να κρατάνε τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης εφη μπιρμπα


Η ίδια μάλιστα σκηνοθέτησε πρίν από 2 χρόνια το "Σωσία" του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, στον οποίο πρωταγωνίστησε ο Άρης Σερβετάλης, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. 


Το 2014 δημιούργησαν μαζί με την Μιχαήλα Πλιαπλιά και τον Νίκο Ηλία την ομάδα Rēs Ratio Network και ανεβάζουν μαζί παραστάσεις στο θέατρο "Ροές"


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης σερβεταλης σωσίας


 


Ριχάρδος ο Β'


Η Έφη Μπίρμπα υπογράφει τη σκηνοθεσία και της παράστασης που πρωταγωνιστέι τώρα ο Άρης Σερβετάλης, "Ριχάρδος ο Β' ".  Πρόκειται για την τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα της συζύγου του. Η παράσταση έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό και είναι ήδη sold out για πολλές εβδομάδες.


Αποτέλεσμα εικόνας για ριχαρδος ο β


Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, "Είναι μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Σαίξπηρ αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό. Έχει γίνει μια μετάφραση από το αγγλικό κείμενο και μια απόδοση από τη Μιχαήλα Πλιαπλιά που απαντά στις ανάγκες της παράστασης".


Αποτέλεσμα εικόνας για ριχαρδος ο β


Πρόκειται δηλαδή για μια ελεύθερη απόδοση του σαιξπηρικού κειμένου που έχει ανέβει μόλις 2 φορές στην Ελλάδα, μια το 1949-50 και μια άλλη, πρόσφατα, το 2013-14. 


Η συνέχεια επί σκηνής…

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X