Αγάπα το σώμα σου με τις ατέλειές του!

Κανείς δεν έχει το τέλειο σώμα ούτε και τον τέλειο χαρακτήρα. Σημασία έχει να μάθεις να αναγνωρίζεις αλλά και να αγαπάς τις ατέλειές σου! Η εφηβεία είναι μια περίοδος σίγουρα δύσκολη και κάθε κοπέλα τη βιώνει διαφορετικά. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στο σώμα σου, στην εμφάνισή σου και μερικές φορές είναι επίπονες και σου προκαλούν ανασφάλειες και αμφιβολίες για το αν θα αρέσεις. Έπειτα βλέπεις στις ταινίες και στις διαφημίσεις ψηλές κοπέλες με τέλειο σώμα κι εσύ σκέφτεσαι ότι είσαι κοντή και χοντρή.

Όλες σχεδόν οι κοπέλες περνούν αυτή τη φάση. Ακόμα κι αυτές που βλέπεις στις διαφημίσεις! Οπότε μην αγχώνεσαι! Απλώς προσπάθησε να αποδεχτείς και να αγαπήσεις το σώμα σου με τις ατέλειές του! Και μόνο έτσι θα αρέσεις και στα αγόρια. Αν αγαπάς το σώμα σου, το δείχνεις!

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα τα καταφέρεις:

1. Μην κοιτάς στον καθρέφτη μόνο τα αρνητικά του σώματός σου

Σου τυχαίνει συχνά να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να λες “πώς είμαι έτσι;”; Μπορεί να είναι η πρώτη αυθόρμητη αντίδρασή σου. Αλλά προσπάθησε να δεις τα θετικά του σώματός σου. Σίγουρα υπάρχουν και είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά αλλά σε νικούν οι ανασφάλειές σου… Άλλωστε κάποιοι μπορεί να βρίσκουν όμορφες και ελκυστικές τις ατέλειές σου!

body shaming

2. Κάνεις δίαιτες και αναβάλλεις πράγματα μέχρι να αποκτήσεις το τέλειο σώμα

Ποτέ μην αναβάλεις για αύριο αυτό που είναι να κάνεις σήμερα… Δεν είναι λογος να μην πας κάπου διότι πιστεύεις ότι δεν έχεις το τέλειο σώμα, το οποίο πασχίζεις να αποκτήσεις. Το τι είναι άλλωστε “τέλειο σώμα” είναι πολύ σχετικό και ο κάθε άνθρωπος το ορίζει διαφορετικά. Αγάπησε το σώμα σου, χωρίς φυσικά να σταματήσεις να το φροντίζεις και σ’ όποιον αρέσεις!

3. Δεν χρειάζεσαι φίλτρα στις φωτογραφίες για να δείχνεις καλή

Ναι το ξέρεις. Τα μοντέλα και οι celebrities περνάνε από photoshop και άλλες παρόμοιες εφαρμογές για να κρύψουν τις ατέλειες. Άρα τέλειο σώμα δεν έχουν ούτε οι επαγγελματίες. Επομένως δεν πρέπει να σε νοιάζουν οι υποτιθέμενες ατέλειες του σώματός σου!

koritsi katheftis

Σιγά μην επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου! Να είσαι αληθινή! Μόνο έτσι μπορείς να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό και στις φίλες σου και στα αγόρια!

4. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Υπάρχουν κάποια κορίτσια που αντικειμενικά θεωρούνται πολύ όμορφα και τις θέλουν όλοι στο σχολείο. Μη νομίζεις ωστόσο ότι κι αυτές δεν έχουν ανασφάλειες και δεν πασχίζουν καθημερινά για να δείχνουν τόσο όμορφες. Δες τες την ώρα που ξυπνάνε και χωρίς μακιγιάζ και μετά θα καταλάβεις πολλά.

Μη συγκρίνεις λοιπόν τον εαυτό σου με τους άλλους. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει τις ατέλειές του και αυτό θα πρέπει να προβάλλει στους υπόλοιπους: τη μοναδικότητά του.

5. Μην κρύβεις το σώμα σου σε φαρδιά ρούχα

Αν σου αρέσουν τα φαρδιά ρούχα επειδή είναι άνετα, τότε να τα φοράς. Αν όμως νιώθεις ανασφάλειες για το σώμα σου και θέλεις να το κρύβεις μέσα σε ρούχα που δεν το αναδεικνύουν κάνεις λάθος… Πρέπει να επιλέγεις ρούχα που τονίζουν τα θετικά του σώματός σου για να αισθάνεσαι κι εσύ όμορφα!

gunaika-autoektimisi

6. Μην επικεντρώνεσαι στο μέγεθος των ρούχων αλλά στο αν σου πηγαίνουν στο σώμα

Σου έχει τύχει να πηγαίνεις βόλτα στα μαγαζιά και να μην ψωνίζεις τίποτα γιατί πιστεύεις ότι δε σου πάει τίποτα; Δεν είναι ανάγκη όλα τα κορίτσια να φοράνε small ή extra small. Αλλιώς δε θα υπήρχαν τα άλλα μεγέθη. Επίσης κάθε μαγαζί ρούχων έχει διαφορετικά μεγέθη και σε κάποιο μπορεί να σου πηγαίνει το small ενώ σε άλλο να θες το large!

Δεν πρέπει να σε πτοούν αυτά. Αγόρασε αυτό που σε κολακεύει και νιώθεις άνετα, όχι κάποιο που να σε στενεύει επειδή είναι πιο… αποδεκτό μέγεθος…

N.K.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι μπορώ να κάνω για να αρχίσω να αγαπάω το σώμα μου;

Αισθάνομαι κοντή και χοντρή. Τι να κάνω;

5 tips για να αγαπήσεις το σώμα σου!

Κραυγή αγωνίας μιας έφηβης: «Έχω βαρεθεί να αισθάνομαι άσχημη»!

Σχετικά άρθρα