Έρευνες για την πρωτοφανή επίθεση στη Βρετανία

 

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ηγηθεί συνεδρίασης, νωρίς σήμερα, της επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο με θύμα ένα στρατιώτη, μετέδωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επιτροπή αυτή πρόκειται να συζητήσει για πιθανά επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση αυτή.  Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής σε δυο ημέρες. Της χθεσινής προήδρευσε η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.
Δυο ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με το επεισόδιο αυτό, ενώ την έρευνα διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η Βρετανία ερευνά μια πιθανή νιγηριανή ανάμιξη με τους υπόπτους που φέρονται ότι σκότωσαν ένα στρατιώτη στο Λονδίνο, ενώ φώναζαν ισλαμικά συνθήματα, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή που σχετίζεται με την υπόθεση.
Δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση μετά την επίθεση, την οποία η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως τρομοκρατική πράξη. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μάθουν την ταυτότητα των υπόπτων.
Εκπρόσωποι της αστυνομίας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Σχετικά άρθρα