Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κίνα: Συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή στο Μάλι
Η Κίνα πρότεινε την αποστολή τουλάχιστον 500 στρατιωτών της στο Μάλι, ανακοίνωσαν την Τετάρτη διπλωμάτες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην ιστορία της συμμετοχή σε μια ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τους διπλωμάτες, αλλά και εμπειρογνώμονες, η απόφαση αυτή της Κίνας μπορεί να ερμηνευτεί ως μια προσπάθεια εκτόνωσης των εντάσεων με τους Δυτικούς όσον αφορά τη συριακή κρίση και ως τρόπο ενίσχυσης των σχέσεών της με την Αφρική από την οποία προμηθεύεται τεράστιες ποσότητες πετρελαίου. Η Γαλλία, η οποία επενέβη στο Μάλι εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών τον Ιανουάριο, ελπίζει ότι τον Ιούλιο τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα αυτή θα αναλάβουν τα στρατεύματα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Στο Μάλι βρίσκονται ήδη 6.500 αφρικανοί στρατιώτες, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στους περίπου 12.600 κυανοκράνους της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κίνα: Συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή στο Μάλι

Η Κίνα πρότεινε την αποστολή τουλάχιστον 500 στρατιωτών της στο Μάλι, ανακοίνωσαν την Τετάρτη διπλωμάτες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην ιστορία της συμμετοχή σε μια ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες, αλλά και εμπειρογνώμονες, η απόφαση αυτή της Κίνας μπορεί να ερμηνευτεί ως μια προσπάθεια εκτόνωσης των εντάσεων με τους Δυτικούς όσον αφορά τη συριακή κρίση και ως τρόπο ενίσχυσης των σχέσεών της με την Αφρική από την οποία προμηθεύεται τεράστιες ποσότητες πετρελαίου.

Η Γαλλία, η οποία επενέβη στο Μάλι εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών τον Ιανουάριο, ελπίζει ότι τον Ιούλιο τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα αυτή θα αναλάβουν τα στρατεύματα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Στο Μάλι βρίσκονται ήδη 6.500 αφρικανοί στρατιώτες, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στους περίπου 12.600 κυανοκράνους της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X