Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Γαλλία: Υπέρ της εισόδου της Χεζμπολάχ στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων
Η Γαλλία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη βρετανική πρωτοβουλία να συμπεριληφθεί η ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ στη λίστα της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας σχόλια του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς. Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι ζήτησε από την ΕΕ να συμπεριλάβει τη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ στη λίστα, επικαλούμενη αποδείξεις για τη ανάμιξη της οργάνωσης σε επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε ισλαμιστές. Επικαλούμενος σχόλια που έκανε ο Φαμπιούς κατά τη λήξη της διάσκεψης των Φίλων της Συρίας χθες στο Αμάν, ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε ότι η αυξημένη βοήθεια της Χεζχμπολάχ προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ οδήγησε τη Γαλλία στην αναθεώρηση της θέσης της. Χθες, Γερμανοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι και το Βερολίνο θα υποστηρίξει το αίτημα της Βρετανίας, το οποίο θα συζητηθεί στις αρχές Ιουνίου από ειδική ομάδα εργασίας της ΕΕ. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γαλλία: Υπέρ της εισόδου της Χεζμπολάχ στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων

Η Γαλλία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη βρετανική πρωτοβουλία να συμπεριληφθεί η ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ στη λίστα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας σχόλια του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι ζήτησε από την ΕΕ να συμπεριλάβει τη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ στη λίστα, επικαλούμενη αποδείξεις για τη ανάμιξη της οργάνωσης σε επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε ισλαμιστές.

Επικαλούμενος σχόλια που έκανε ο Φαμπιούς κατά τη λήξη της διάσκεψης των Φίλων της Συρίας χθες στο Αμάν, ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε ότι η αυξημένη βοήθεια της Χεζχμπολάχ προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-‘Ασαντ οδήγησε τη Γαλλία στην αναθεώρηση της θέσης της.

Χθες, Γερμανοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι και το Βερολίνο θα υποστηρίξει το αίτημα της Βρετανίας, το οποίο θα συζητηθεί στις αρχές Ιουνίου από ειδική ομάδα εργασίας της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X