Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για αύξηση βασανιστηρίων στην Αλβανία
Στην τελευταία έκθεσή της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι το περασμένο έτος αναφέρθηκαν 2526 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας στην Αλβανία, 345 περισσότερες από το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με την έκθεση, πέρυσι υπήρξαν πολλά αιτήματα για προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας από τις αρχές και τα περισσότερα προέρχονταν από γυναίκες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης στα αστυνομικά τμήματα, η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχε εκφράσει νωρίτερα και η Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων, σχετικά με την έλλειψη αμερόληπτης και αποτελεσματικής διερεύνησης, από το Υπουργείο Εσωτερικών, των περιπτώσεων κακομεταχείρισης, όπου φέρονται να εμπλέκονται μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για αύξηση βασανιστηρίων στην Αλβανία

Στην τελευταία έκθεσή της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι το περασμένο έτος αναφέρθηκαν 2526 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας στην Αλβανία, 345 περισσότερες από το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με την έκθεση, πέρυσι υπήρξαν πολλά αιτήματα για προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας από τις αρχές και τα περισσότερα προέρχονταν από γυναίκες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης στα αστυνομικά τμήματα, η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχε εκφράσει νωρίτερα και η Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων, σχετικά με την έλλειψη αμερόληπτης και αποτελεσματικής διερεύνησης, από το Υπουργείο Εσωτερικών, των περιπτώσεων κακομεταχείρισης, όπου φέρονται να εμπλέκονται μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X