Μήνυμα στήριξης από τον Ντάισελμπλουμ

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Μήνυμα στήριξης πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, το πρόγραμμα να πετύχει και οι πολίτες να ζήσουν σύντομα σε συνθήκες ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης, φέρνει στις αποσκευές του, ερχόμενος στην Αθήνα ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός σοσιαλιστής υπουργός οικονομικών εξεδήλωσε χθες το ενδιαφέρον, ενημερώνοντας τους αρμόδιους διαύλους σε Χάγη και Αθήνα, να μεταβεί στην ελληνική πρωτεύουσα λίγο πριν ή λίγο μετά το πέρας του επόμενου ελέγχου της τρόικας μέσα στο καλοκαίρι. Η επίσκεψη το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου στις 28 και 29 του μήνα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πέραν του μηνύματος συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, επιθυμεί να αποκτήσει ιδία πείρα, όσο αυτό είναι δυνατόν με μια επίσκεψη, για το ρυθμό εκτέλεσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του μνημονίου, αλλά και να καταστήσει σαφές στις ελληνικές αρχές -σε όλα τα επίπεδα- ότι οφείλουν να αρχίσουν να εισπράττουν από τον αγώνα τους κατά της φοροδιαφυγής.

Ο πρόεδρος του eurogroup θέλει να καταστήσει σαφές στις ελληνικές αρχές ότι πρέπει να τελειώνουν το συντομότερο με την φορολογική μεταρρύθμιση και απλοποίηση, πως πρέπει να κλείσουν “τρύπες

Σχετικά άρθρα