Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο δεινόσαυρος που έτρωγε σαν γεράκι
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τον τρόπο που έτρωγε ο Αλλόσαυρος, ένας μεσαίου μεγέθους δεινόσαυρος που θεωρείται εξάδελφος του Τυραννόσαυρου Ρεξ. Οπως φαίνεται ο Αλλόσαυρος δεν καταβρόχθιζε τα θύματα του όπως οι περισσότεροι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι αλλά χρησιμοποιούσε μια πιο επιδέξια τεχνική την οποία χρησιμοποιούν σήμερα τα γεράκια. Η ανασύνθεσηΟ Αλλόσαυρος είχε μήκος 8-12 μέτρα και έζησε στα τέλη της Ιουράσιας Περιόδου πριν από περίπου 150 εκατομμύρια έτη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο πραγματοποίησαν προσομοιώσεις για να μελετήσουν τις κινήσεις του κεφαλιού και του λαιμού του προϊστορικού ζώου.Παράλληλα έκαναν μαγνητικές τομογραφίες σε διάφορα οστά του σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το ανατομικό και "μηχανικό

Ο δεινόσαυρος που έτρωγε σαν γεράκι

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τον τρόπο που έτρωγε ο Αλλόσαυρος, ένας μεσαίου μεγέθους δεινόσαυρος που θεωρείται εξάδελφος του Τυραννόσαυρου Ρεξ. Οπως φαίνεται ο Αλλόσαυρος δεν καταβρόχθιζε τα θύματα του όπως οι περισσότεροι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι αλλά χρησιμοποιούσε μια πιο επιδέξια τεχνική την οποία χρησιμοποιούν σήμερα τα γεράκια.

Η ανασύνθεση

Ο Αλλόσαυρος είχε μήκος 8-12 μέτρα και έζησε στα τέλη της Ιουράσιας Περιόδου πριν από περίπου 150 εκατομμύρια έτη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο πραγματοποίησαν προσομοιώσεις για να μελετήσουν τις κινήσεις του κεφαλιού και του λαιμού του προϊστορικού ζώου.

Παράλληλα έκαναν μαγνητικές τομογραφίες σε διάφορα οστά του σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το ανατομικό και "μηχανικό

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X