Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Απαραίτητα τα γυαλιά ηλίου και για τα παιδιά
Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά στο Δυτικό Ημισφαίριο και οι ειδικοί έχουν αρχίσει ήδη να προειδοποιούν ότι πρέπει να προστατέψουμε το δέρμα μας από τον ήλιο. Ωστόσο, και τα μάτια χρειάζονται προστασία - ιδίως των παιδιών και των εφήβων.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Εταιρείας Οπτομετρών (ΑΟΑ) και τα μάτια μπορεί να υποστούν βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για παιδιά και εφήβους επειδή τυπικά περνούν περισσότερο χρόνο σε υπαίθριους χώρους, αλλά και επειδή οι φακοί των ματιών τους είναι πιο διάφανοι από αυτούς των ενηλίκων, με συνέπεια να εισέρχεται περισσότερη υπεριώδης ακτινοβολία στο εσωτερικό του ματιού.Γι´ αυτό τον λόγο, η ΑΟΑ συνιστά χρήση γυαλιών ηλίου, κατά προτίμησιν με γκρι φακούς που θα απορροφούν το 99% της UVΑ και της UVΒ και θα δεσμεύουν ποσοστό 75%90% του ορατού φωτός.Συνιστά επίσης να γίνεται προμήθεια των γυαλιών από καταστήματα οπτικών και όχι από πλανόδιους πωλητές.ΠΗΓΗ: tanea.gr

Απαραίτητα τα γυαλιά ηλίου και για τα παιδιά

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά στο Δυτικό Ημισφαίριο και οι ειδικοί έχουν αρχίσει ήδη να προειδοποιούν ότι πρέπει να προστατέψουμε το δέρμα μας από τον ήλιο. Ωστόσο, και τα μάτια χρειάζονται προστασία – ιδίως των παιδιών και των εφήβων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Εταιρείας Οπτομετρών (ΑΟΑ) και τα μάτια μπορεί να υποστούν βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για παιδιά και εφήβους επειδή τυπικά περνούν περισσότερο χρόνο σε υπαίθριους χώρους, αλλά και επειδή οι φακοί των ματιών τους είναι πιο διάφανοι από αυτούς των ενηλίκων, με συνέπεια να εισέρχεται περισσότερη υπεριώδης ακτινοβολία στο εσωτερικό του ματιού.

Γι΄ αυτό τον λόγο, η ΑΟΑ συνιστά χρήση γυαλιών ηλίου, κατά προτίμησιν με γκρι φακούς που θα απορροφούν το 99% της UVΑ και της UVΒ και θα δεσμεύουν ποσοστό 75%90% του ορατού φωτός.

Συνιστά επίσης να γίνεται προμήθεια των γυαλιών από καταστήματα οπτικών και όχι από πλανόδιους πωλητές.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X