Μηχανικός της Google δημοσιοποίησε πρόβλημα ασφαλείας των Windows

Ένας μηχανικός ασφαλείας τής Google έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ένα τρωτό σημείο των Windows 7 και 8 μέσω του οποίου κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο ενός PC τοπικά.

Η εταιρεία ασφαλείας Secunia σχολίασε πως τη συγκεκριμένη ευπάθεια μπορεί κάποιος να την εκμεταλλευτεί τοπικά και όχι απομακρυσμένα, και για το λόγο αυτό δεν είναι τόσο σημαντική όσο άλλες που έχουν ανακαλυφθεί κατά καιρούς, τις οποίες μπορούσε να τις αξιοποιήσει κάποιος απομακρυσμένα για να πάρει τον έλεγχο ενός υπολογιστή.

Η συμπεριφορά τού Ormandy, τού μηχανικού τής Google ο οποίος σημείωσε πως δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον “ανόητο κώδικα” της Microsoft, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως αντιδεοντολογική, αφού θα έπρεπε να γνωστοποιήσει το θέμα στη Microsoft με εχεμύθεια εφόσον πρόκειται για ζήτημα ασφαλείας και όχι να δώσει πλήρεις λεπτομέρειες δημοσίως.

Ο Ormandy σημείωσε επίσης πως είναι δύσκολο να συνεργαστείς με τη Microsoft, αφού από την εταιρεία αντιμετωπίζουν “εχθρικά” τους μηχανικούς ασφαλείας.

Από τη Microsoft δήλωσαν πως γνωρίζουν για το πιθανό πρόβλημα που επηρεάζει τα Windows και το ερευνούν, ενώ πρόσθεσαν πως θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατέψουν τους πελάτες τους.

Παλαιότερα, ο Ormandy είχε αποκαλύψει μία σημαντική ευπάθεια στο Κέντρο Βοήθειας και Υποστήριξης της Microsoft για τα Windows XP. Οι μηχανικοί τής Google πάντως έχουν “παράδοση” στο να ανακαλύπτουν κενά ασφαλείας στα προγράμματα της Microsoft. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μία από τις μεγαλύτερες διανομές ενημερώσεων ασφαλείας που έχει γίνει ποτέ από τη Microsoft, τον περασμένο Φεβρουάριο, πάνω από τα μισά bugs τα είχαν ανακαλύψει μηχανικοί της Google.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα