Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η Ινδία απαγορεύει τα “σόου” με αιχμάλωτα δελφίνια
Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες χαιρέτισαν την οδηγία της κεντρικής κυβέρνησης της Ινδίας προς τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις να μην επιτρέπουν τα σόου με δελφίνια στη χώρα. Με μια απόφαση που ουσιαστικά αναγνωρίζει δικαιώματα στα δελφίνια, η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύεται από κάθε άτομο ή άτομα, οργανισμό, ιδιωτική ή δημόσια επιχείρηση η εισαγωγή και αιχμαλωσία κητοειδούς για εμπορικό θέαμα, ιδιωτική ή δημόσια επίδειξη. Όπως δηλώνει στους India Times , ο θαλάσσιος βιολόγος Manoj Borkar, τα δελφινάρια μπορεί να έχουν μια κάποια εκπαιδευτική αξία ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά η προστασία των δελφινιών σε συνθήκες ελευθερίας βαραίνει περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι η προσομοίωση των συνθηκών που επικρατούν στο ελεύθερο περιβάλλον από τα δελφινάρια είναι αδύνατη με αποτέλεσμα τα θαυμαστά θηλαστικά να πλήττονται και να επιβιώνουν υπό συνθήκες καταπίεσης. Την απόφαση χαιρέτισε με ενθουσιασμό και η Ένωση Ινδικών Οργανώσεων Προστασίας των Ζώων (FIAPO) που έκανε λόγο για τεράστιο βήμα για τα δικαιώματα των ζώων και για μεγάλη νίκη των δελφινιών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ινδία γίνεται η τέταρτη χώρα παγκοσμίως που απαγορεύει τα δελφινάρια μετά την Κόστα Ρίκα, την Ουγγαρία και τη Χιλή. Πηγή:econews.gr

Η Ινδία απαγορεύει τα “σόου” με αιχμάλωτα δελφίνια

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες χαιρέτισαν την οδηγία της κεντρικής κυβέρνησης της Ινδίας προς τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις να μην επιτρέπουν τα “σόου” με δελφίνια στη χώρα.

Με μια απόφαση που ουσιαστικά αναγνωρίζει δικαιώματα στα δελφίνια, η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύεται από “κάθε άτομο ή άτομα, οργανισμό, ιδιωτική ή δημόσια επιχείρηση η εισαγωγή και αιχμαλωσία κητοειδούς για εμπορικό θέαμα, ιδιωτική ή δημόσια επίδειξη”.

Όπως δηλώνει στους India Times , ο θαλάσσιος βιολόγος Manoj Borkar, “τα δελφινάρια μπορεί να έχουν μια κάποια εκπαιδευτική αξία ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά η προστασία των δελφινιών σε συνθήκες ελευθερίας βαραίνει περισσότερο”.

Η αλήθεια είναι ότι η προσομοίωση των συνθηκών που επικρατούν στο ελεύθερο περιβάλλον από τα δελφινάρια είναι αδύνατη με αποτέλεσμα τα θαυμαστά θηλαστικά να πλήττονται και να επιβιώνουν υπό συνθήκες καταπίεσης.

Την απόφαση χαιρέτισε με ενθουσιασμό και η Ένωση Ινδικών Οργανώσεων Προστασίας των Ζώων (FIAPO) που έκανε λόγο για “τεράστιο βήμα” για τα δικαιώματα των ζώων και για “μεγάλη νίκη των δελφινιών”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ινδία γίνεται η τέταρτη χώρα παγκοσμίως που απαγορεύει τα δελφινάρια μετά την Κόστα Ρίκα, την Ουγγαρία και τη Χιλή.

Πηγή:econews.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X