Εξασφαλίστε την προστασία του λογαριασμού στο Facebook

Όλοι οι χρήστες του Facebook, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, έχουν εκθέσει προσωπικά τους δεδομένα στο λογαριασμό που διατηρούν στο κοινωνικό δίκτυο. Έτσι, η προστασία του κρίνεται επιβεβλημένη.Η κλοπή φωτογραφιών και πληροφοριών γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένο φαινόμενο. Σε αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και η έκδοση του Facebook για κινητές συσκευές, αφού πλέον η κλοπή του λογαριασμού σχετίζεται άμεσα με την κλοπή της συσκευής μας.

Διαβάστε 5 απλές συμβουλές για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις…

1. Κλειδώστε τη συσκευή σας

Προφανές; Ίσως, αλλά περισσότεροι από το 30% των χρηστών, δε χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης για την προστασία των κινητών συσκευών και φυσικά των δεδομένων τους.

Πρόκειται για την πρώτη γραμμή άμυνας, σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας χαθεί ή κλαπεί. Δεν έχει να κάνει μόνο με το λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά και με άλλα προσωπικά στοιχεία που μπορεί να έχετε αποθηκευμένα στο κινητό σας, όπως φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα κτλ.

Μία καλή λύση είναι να χρησιμοποιείται μεγαλύτερους κωδικούς πρόσβασης, ή ακόμα και να το ρυθμίσετε ώστε να διαγράφει τα δεδομένα σας μετά από μία σειρά αποτυχημένων προσπαθειών εισαγωγής κωδικού.

2. Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το λογαριασμό σας στο Facebook

Τα τρία τέταρτα των χρηστών του διαδικτύου επιλέγουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν. Μάλιστα, όσο περίεργο και εάν ακούγεται, οι κωδικοί “123456

Σχετικά άρθρα