Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο»
"Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι σε όλη μου τη ζωή": στα 80 του χρόνια ο Ιάπωνας ορειβάτης Γουιτσίρο Μιούρα ανέβηκε σήμερα το Έβερεστ και έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατακτά την κορυφή του κόσμου. Ευτυχής, αλλά καταπονημένος: "ουδέποτε ένιωσα τόση κούραση", δήλωσε στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μιούρα και η ομάδα του έφθασαν στην κορυφή του Έβερεστ (8.848 μέτρα) στις 12:15 ώρα Ιαπωνίας (06:15 ώρα Ελλάδος) αναφέρει η ιστοσελίδα του. "Μπορώ να κοιτάζω το τοπίο των Ιμαλαΐων κάτω από μένα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την υποστήριξή του", είπε στην συνομιλία μέσω δορυφορικού τηλεφώνου που είχε με το γραφείο του στο Τόκιο. Η σύζυγός του Τομόκο, επίσης 80 ετών, βρήκε την ευκαιρία στη συνομιλία αυτή να του πει "να βιαστεί να γυρίσει στο σπίτι." "Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι ευτυχισμένη ή όχι που έχω έναν σύζυγο με τόσο πολλά όνειρα. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που κάνει αυτό που πιστεύει, ότι και να λένε οι άλλοι", πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η κόρη τους, η 52χρονη Έμιρι, προέβλεψε ότι ο "μπαμπάς θα συνεχίσει έτσι ακόμη και στα 90 του και στα 100". Ωστόσο πρέπει να τονιστεί από πού κρατάει η σκούφια του Γουιτσίρο Μιούρα: ο πατέρας του, Κέιζο, κατέβηκε το Λευκό Όρος με σκι σε ηλικία 99 ετών...

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο»

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι σε όλη μου τη ζωή»: στα 80 του χρόνια ο Ιάπωνας ορειβάτης Γουιτσίρο Μιούρα ανέβηκε σήμερα το Έβερεστ και έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατακτά την κορυφή του κόσμου.

Ευτυχής, αλλά καταπονημένος: «ουδέποτε ένιωσα τόση κούραση», δήλωσε στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μιούρα και η ομάδα του έφθασαν στην κορυφή του Έβερεστ (8.848 μέτρα) στις 12:15 ώρα Ιαπωνίας (06:15 ώρα Ελλάδος) αναφέρει η ιστοσελίδα του.

«Μπορώ να κοιτάζω το τοπίο των Ιμαλαΐων κάτω από μένα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την υποστήριξή του», είπε στην συνομιλία μέσω δορυφορικού τηλεφώνου που είχε με το γραφείο του στο Τόκιο. Η σύζυγός του Τομόκο, επίσης 80 ετών, βρήκε την ευκαιρία στη συνομιλία αυτή να του πει «να βιαστεί να γυρίσει στο σπίτι.»

«Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι ευτυχισμένη ή όχι που έχω έναν σύζυγο με τόσο πολλά όνειρα. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που κάνει αυτό που πιστεύει, ότι και να λένε οι άλλοι», πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η κόρη τους, η 52χρονη Έμιρι, προέβλεψε ότι ο «μπαμπάς θα συνεχίσει έτσι ακόμη και στα 90 του και στα 100».

Ωστόσο πρέπει να τονιστεί από πού κρατάει η σκούφια του Γουιτσίρο Μιούρα: ο πατέρας του, Κέιζο, κατέβηκε το Λευκό Όρος με σκι σε ηλικία 99 ετών…

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X