Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Έχω τριχοφυΐα στην περιοχή της θηλής. Θα φύγει;
Έχω τριχοφυΐα στην περιοχή της θηλής. Θα φύγει; thumbnail

Η ΡΙΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Έχω τριχοφυΐα στην περιοχή της θηλής. Θα φύγει;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Έχω τρίχες γύρω από την θηλή θα φύγουν και κάνουν το στήθος να μην μεγαλώνει


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ανάπτυξη τριχοφυΐας γύρω από την περιοχή της θηλής είναι κάτι συχνό, παρατηρείται σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών (περίπου 30%) και συνήθως είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν σχετίζεται με κάποια παθολογική κατάσταση, ενώ είναι πιο συχνό φαινόμενο σε γυναίκες μελαχρινές, με πιο σκούρο δέρμα, παρά σε ξανθές-ανοιχτόχρωμες.


Παρόλα αυτά, κυρίως αν η εμφάνισή τους είναι αιφνίδια, μπορεί να σχετίζονται με λήψη κάποιων φαρμάκων ή με κάποιες ενδοκρινολογικές παροδικές αλλαγές ή και διαταραχές. Στην κύηση για παράδειγμα, στην εφηβεία ή και μετά την εμμηνόπαυση είναι συχνό φαινόμενο να παρατηρείται πιο έντονη τριχοφυΐα σε κάποια μέρη του σώματος, ενώ και μετά τη λήψη κάποιων φαρμάκων όπως κορτιζόνη, κάποια αντικαρκινικά φάρμακα ή και με τη λήψη αντισυλληπτικών δισκίων μπορεί να παρατηρηθεί κάτι τέτοιο.


Τέλος και στην περίπτωση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να εμφανιστεί τριχοφυΐα στην περιοχή γύρω από τη θηλή. Καλό είναι λοιπόν να συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας που ξέρει το πλήρες ιστορικό σας (ηλικία, περίοδος, σωματότυπος, λήψη φαρμάκων κλπ) να κρίνει αν όντως είναι κάτι εμφανές-έντονο και αν σχετίζεται με κάποια άλλη κατάσταση και φυσικά αν κρίνει ότι χρειάζεται να σας παραπέμψει σε κάποιο δερματολόγο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X