Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κάμπιες «έπνιξαν» καλλιέργειες στη Φθιώτιδα
Καταστροφική επιδρομή από κάμπιες στη Φθιώτιδα καθώς μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταστρέψει ένα ολόκληρο βουνό. Πρόκειται για δασικές εκτάσεις νότια της Λαμίας από πουρνάρια οι οποίες έχουν καταστραφεί πλήρως και ήδη τώρα οι κάμπιες προχωρούν και στα έλατα.Μια τεράστια περιοχή πάνω από 10.000 στρέμματα που ξεκινά από τους πρόποδες του όρους Καλλιδρόμου και τα χωριά Φραντζή έως Ηράκλεια και επεκτείνεται στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, από το Κουμαρίτσι μέχρι το Σκαμνό και το Ελευθεροχώρι. Όλη αυτή η περιοχή κυριολεκτικά έχει αλλάξει χρώμα. Σύμφωνα με τους κατοίκους, υπήρχαν και στο παρελθόν παρόμοια φαινόμενα, αλλά είχαν περιορισμένη έκταση και διάρκεια. Αντίθετα φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Οι κάτοικοι των χωριών και ιδιαίτερα εκείνοι που διαμένουν στις παρυφές των οικισμών φοβούνται ότι οι κάμπιες τελικά θα μπουν μέσα στα σπίτια τους, ενώ όπως οι ίδιοι επιμένουν "σε ώρες ησυχίας ακούγεται ο θόρυβος που κάνουν.Οι κτηνοτρόφοι έχουν κλείσει τα κοπάδια τους μέσα στους στάβλους αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν για βοσκή στις δασικές εκτάσεις που χρησιμοποιούσαν για λιβάδια και που τώρα έχουν καταστρέψει οι κάμπιες. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη ζημιά καθώς είναι αναγκασμένοι να ταΐζουν με αποθηκευμένες ζωοτροφές και ήδη έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για να τους εξασφαλίσουν ζωοτροφές για τα κοπάδια τους.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάμπιες «έπνιξαν» καλλιέργειες στη Φθιώτιδα

Καταστροφική επιδρομή από κάμπιες στη Φθιώτιδα καθώς μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταστρέψει ένα ολόκληρο βουνό. Πρόκειται για δασικές εκτάσεις νότια της Λαμίας από πουρνάρια οι οποίες έχουν καταστραφεί πλήρως και ήδη τώρα οι κάμπιες προχωρούν και στα έλατα.

Μια τεράστια περιοχή πάνω από 10.000 στρέμματα που ξεκινά από τους πρόποδες του όρους Καλλιδρόμου και τα χωριά Φραντζή έως Ηράκλεια και επεκτείνεται στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, από το Κουμαρίτσι μέχρι το Σκαμνό και το Ελευθεροχώρι. Όλη αυτή η περιοχή κυριολεκτικά έχει αλλάξει χρώμα. Σύμφωνα με τους κατοίκους, υπήρχαν και στο παρελθόν παρόμοια φαινόμενα, αλλά είχαν περιορισμένη έκταση και διάρκεια. Αντίθετα φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι κάτοικοι των χωριών και ιδιαίτερα εκείνοι που διαμένουν στις παρυφές των οικισμών φοβούνται ότι οι κάμπιες τελικά θα μπουν μέσα στα σπίτια τους, ενώ όπως οι ίδιοι επιμένουν "σε ώρες ησυχίας ακούγεται ο θόρυβος που κάνουν.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν κλείσει τα κοπάδια τους μέσα στους στάβλους αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν για βοσκή στις δασικές εκτάσεις που χρησιμοποιούσαν για λιβάδια και που τώρα έχουν καταστρέψει οι κάμπιες. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη ζημιά καθώς είναι αναγκασμένοι να ταΐζουν με αποθηκευμένες ζωοτροφές και ήδη έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για να τους εξασφαλίσουν ζωοτροφές για τα κοπάδια τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X