Τη Νέα Υόρκη κατακτούν τα κρητικά κρασιά

Κρητικό κρασί θα μυρίσει η Νέα Υόρκη, την οποία ετοιμάζονται να επισκεφτούν οι οινοποιοί του νησιού. Η επίσκεψή τους θα γίνει στις 5 Ιουνίου και θα έχει μια εξειδικευμένη αποστολή: Τη συμμετοχή σε εκδήλωση γευσιγνωσίας κρητικών οίνων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα γίνει στο εστιατόριο “Humphrey” του κεντρικού ξενοδοχείου “Eventi Hotel” (839 Sixth Avenue, 2ος όροφος), θα παρουσιαστούν πάνω από 20 οινοποιεία και 50 διαφορετικές ετικέτες.

Η ενέργεια απευθύνεται αποκλειστικά σε δημοσιογράφους, εισαγωγείς και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Συγχρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, το Δίκτυο Οινοποιών Ηρακλείου-Λασιθίου, το Δίκτυο Οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΚΟΑ – Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες”.

Μέσω του προγράμματος αυτού τα κρητικά κρασιά έχουν αποκτήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την οργανωμένη και σύγχρονη προώθησή τους και έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πλέον όχι μόνο το ενδιαφέρον της εσωτερικής αγοράς, αλλά και αυτής εκτός συνόρων.

Σχετικά άρθρα