Αρχική / Σχέσεις / Σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άνδρας αποφεύγει την κουβέντα για γάμο
Σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άνδρας αποφεύγει την κουβέντα για γάμο thumbnail

Γιώτα, αναγνώστριά μας

Σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άνδρας αποφεύγει την κουβέντα για γάμο

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣYΖΟΥΜΕ ΟΣΕΣ  ΦΟΡΕΣ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΑΛΑ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ  ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ  ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;


Στο ερώτημά σου απαντά η ψυχολόγος Δήμητρα Φιλοπούλου Αγαπητή αναγνώστρια,


Το θέμα του γάμου αποτελεί συχνή αιτία τριβής για τα ζευγάρια. Για να προχωρήσει ένα ζευγάρι σε γάμο θα πρέπει να είναι και οι δύο «εκεί». Την ημέρα του γάμου σας θα θέλετε να είναι δίπλα σας κάποιος που λάμπει από ευτυχία, και όχι κάποιος που πήγε με το ζόρι μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας.


Θα πρέπει να εξετάσετε δύο ζητήματα. Για ποιο λόγο επιθυμείτε εσείς το γάμο και για ποιο λόγο το αποφεύγει εκείνος. Ο γάμος θα σας διευκολύνει φορολογικά και θα «ησυχάσει» τους συγγενείς σας. Κατά τ’ άλλα, ούτε τη σχέση σας θα αλλάξει, ούτε και την καθημερινότητα σας. Εφόσον συγκατοικείτε η ζωή σας είναι ήδη κοινή. Είστε αρκετά μικρή σε ηλικία και δεν σας πιέζει ο χρόνος για τη δημιουργία οικογένειας. Βρείτε για ποιο λόγο νιώθετε τόσο πιεστικά την ανάγκη να παντρευτείτε. Ποια προβλήματα θα σας λύσει το χαρτί του γάμου; Είναι δική σας επιθυμία ή μήπως πιέζεστε από το περιβάλλον σας;  


Από την άλλη, προσπαθήστε να κάνετε μία ήρεμη κουβέντα, χωρίς τελεσίγραφα, για να μάθετε γιατί εκείνος αποφεύγει το γάμο. Μήπως αισθάνεται ότι δεν είναι έτοιμος; Ίσως τον φοβίζει το θέμα της οικογένειας; Για όποιο λόγο και να μην θέλει να παντρευτεί τώρα, είναι υποχρέωση του να το συζητήσει μαζί σας. Φανείτε δεκτική στις αντιρρήσεις του για να είναι και εκείνος πιο ανοιχτός και ειλικρινής.


Η συμβουλή μου είναι να προσπαθήσετε να εξετάσετε με ειλικρίνεια το πώς είναι η σχέση σας. Αν η σχέση σας είναι καλή και υπάρχει αγάπη, δώστε λίγο χρόνο στο σύντροφο σας για να έρθει στο σημείο που είστε και εσείς.  Αν δεν επικοινωνείτε με αγάπη και σεβασμό, αν δεν υπάρχει συνεργασία και κοινοί στόχοι τότε μήπως να επανεξετάσετε τις επιλογές σας. Μία κακή σχέση ποτέ δεν διορθώνεται βγαίνοντας από την εκκλησία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X