Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Στα 80 του χρόνια, κατέκτησε το Εβερεστ
"Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι σε όλη μου τη ζωή". Αυτό δήλωσε ο 80χρονος Ιάπωνας ορειβάτης Γουιτσίρο Μιούρα που ανέβηκε σήμερα το Έβερεστ και έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατακτά την κορυφή του κόσμου. Ευτυχής, αλλά καταπονημένος: "Ουδέποτε ένιωσα τόση κούραση", δήλωσε στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μιούρα και η ομάδα του έφθασαν στην κορυφή του Έβερεστ (8.848 μέτρα) στις 12:15 ώρα Ιαπωνίας (06:15 ώρα Ελλάδος) αναφέρει η ιστοσελίδα του. "Μπορώ να κοιτάζω το τοπίο των Ιμαλαΐων κάτω από μένα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την υποστήριξή του", είπε στην συνομιλία μέσω δορυφορικού τηλεφώνου που είχε με το γραφείο του στο Τόκιο. Η σύζυγός του Τομόκο, επίσης 80 ετών, βρήκε την ευκαιρία στη συνομιλία αυτή να του πει "να βιαστεί να γυρίσει στο σπίτι." "Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι ευτυχισμένη ή όχι που έχω έναν σύζυγο με τόσο πολλά όνειρα. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που κάνει αυτό που πιστεύει, ότι και να λένε οι άλλοι", πρόσθεσε. Η κόρη τους, η 52χρονη Έμιρι, προέβλεψε ότι "ο μπαμπάς θα συνεχίσει έτσι ακόμη και στα 90 του και στα 100". Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί από πού κρατάει η σκούφια του Γουιτσίρο Μιούρα: ο πατέρας του, Κέιζο, κατέβηκε το Λευκό Όρος με σκι σε ηλικία 99 ετών...

Στα 80 του χρόνια, κατέκτησε το Εβερεστ

"Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι σε όλη μου τη ζωή".
Αυτό δήλωσε ο 80χρονος Ιάπωνας ορειβάτης Γουιτσίρο Μιούρα που ανέβηκε σήμερα το Έβερεστ και έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατακτά την κορυφή του κόσμου.
Ευτυχής, αλλά καταπονημένος: "Ουδέποτε ένιωσα τόση κούραση", δήλωσε στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Μιούρα και η ομάδα του έφθασαν στην κορυφή του Έβερεστ (8.848 μέτρα) στις 12:15 ώρα Ιαπωνίας (06:15 ώρα Ελλάδος) αναφέρει η ιστοσελίδα του.
"Μπορώ να κοιτάζω το τοπίο των Ιμαλαΐων κάτω από μένα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την υποστήριξή του", είπε στην συνομιλία μέσω δορυφορικού τηλεφώνου που είχε με το γραφείο του στο Τόκιο.
Η σύζυγός του Τομόκο, επίσης 80 ετών, βρήκε την ευκαιρία στη συνομιλία αυτή να του πει "να βιαστεί να γυρίσει στο σπίτι."
"Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι ευτυχισμένη ή όχι που έχω έναν σύζυγο με τόσο πολλά όνειρα. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που κάνει αυτό που πιστεύει, ότι και να λένε οι άλλοι", πρόσθεσε.
Η κόρη τους, η 52χρονη Έμιρι, προέβλεψε ότι "ο μπαμπάς θα συνεχίσει έτσι ακόμη και στα 90 του και στα 100".
Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί από πού κρατάει η σκούφια του Γουιτσίρο Μιούρα: ο πατέρας του, Κέιζο, κατέβηκε το Λευκό Όρος με σκι σε ηλικία 99 ετών…

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X