Τάισε με μπανανόφλουδα τις τριανταφυλλιές σου

 

 

Αν έφαγες την μπανάνα σου, μη βιαστείς να πετάξεις τη φλούδα της. Η τριανταφυλλιές σου περιμένουν και εκείνες το μερίδιό τους από το γευστικό φρούτο. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να τις προστατεύσει από την ολέθρια επιδρομή της μελίγκρας.

 

Άγνωστο για ποιον λόγο, η φλούδα της μπανάνας καθόλου δεν αρέσει στις μελίγκρες (αλλιώς αφίδες ή ψείρες), τα μικροσκοπικά έντομα που κατατρώγουν και ξεραίνουν τα πανέμορφα καλλωπιστικά φυτά ρουφώντας τον χυμό τους. Έτσι μπορείς να εκμεταλλευτείς την απέχθειά τους φυτεύοντας ψιλοκομένες μπανανόφλουδες γύρω από τη βάση των φυτών σου (σε βάθος 2-3 εκατοστών). Οι τριανταφυλλιές θα αρχίσουν να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου και σύντομα οι μελίγκρες θα τα μαζέψουν και θα φύγουν για άλλον προορισμό. Το λιγότερο, τα φυτά σου θα τραφούν με επιπλέον ιχνοστοιχεία που θα βοηθήσουν την ανάπτυξή τους.

 

* Άλλη λύση: Πασπάλισε με αλεύρι τα σημεία που κάνουν τη βόλτα τους οι μελίγκρες – θα τις καλύψει και θα τις κάνει να πέσουν κάτω. Κατόπιν μπορείς να ξεπλύνεις το φυτό.

 

agrotikabook

 

Σχετικά άρθρα